Snekkergutta i Drøbak har endelig skjønt alvoret

- VELKOMMEN: - Vi tar gjerne imot flere som vil bruke Snekkerbua, og kom gjerne med ideer til fortsatt drift, sier  Tore Møller Christensen, Åge Nordnes og Kjell Fagerland, som bidrar i driften av Snekkerbua. FOTO: Ole Jonny Johansen

- VELKOMMEN: - Vi tar gjerne imot flere som vil bruke Snekkerbua, og kom gjerne med ideer til fortsatt drift, sier Tore Møller Christensen, Åge Nordnes og Kjell Fagerland, som bidrar i driften av Snekkerbua. FOTO: Ole Jonny Johansen

Framtida til Snekkerbua i Drøbak henger fortsatt i en tynn tråd.

DEL

For noe uker siden kommenterte kultursjef Pål Mørk saken, og han mente det er på tide at langt flere burde benytte Snekkerbua i Kirkegaten i Drøbak om den skal ha livets rett i framtida.

– De som er aktive i Snekkerbua bør kunne delta på ulike aktiviteter. Invitere skoleklasser til å snekre fuglekasser eller enkle treleker. Det må ikke være slik at Snekkerbua oppleves som et sted for en eksklusiv gruppe. Snekkerbua må, om den fortsatt skal ha livets rett, være et tilbud for eldre menn der alle er velkommen, sier Pål Mørk.

– Vi har skjønt alvoret

Flere av dem som bruker Snekkerbua har tidligere i Amta antydet at Snekkerbua må legges ned dersom kommunen ikke øker det økonomiske tilskuddet. Dette har det så langt ikke blitt noen avklaring på.

Brukerne av Snekkerbua har imidlertid tatt utspillet fra kultursjef Pål Mørk alvorlig.

– Vi håper Amta kan hjelpe oss, men samtidig vil vi nå være mer aktive for å få rekruttert flere til å bruke Snekkerbua. Det er et godt og trivelig tilbud for eldre menn, sier en av brukerne, Tore Møller Christensen.

Plass til flere eldre menn

Christensen legger til at Snekkerbua for flere år siden hadde langt flere brukere enn den har i dag.

– I dag er vi vel i snitt seks-sju menn som bruker Snekkerbua. Vi har plass til langt flere, og har mulighet til å skape flere arbeidsplasser, sier Møller Christensen, som også håper på en idédugnad som kan være med på å skape mer fart og liv Snekkerbua framover.

Hver tirsdag formiddag fram til jul er det åpent hus hvor hvem som  helst kan stikke innom med gode ideer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags