– Å få jobbe med barn er spennende, sier Kathrine Solli, som til daglig er å finne som lærer for førsteklassinger ved Heer skole i Drøbak.

Statistikk forteller at mange velger seg et yrke i bransje «undervisning», og Kathrine Solli har ikke angret en dag på at hun valgte et yrke der hun får jobbe med barn.

Les også: Foreldrene reagerer sterkt på forslag om skolekutt i Frogn

Les også: Resultatene av Ipad-undersøkelsen er klar

Førskolelærer

Kathrine Solli bor i Hvitsten i Vestby kommune, men mange i Frogn og Nesodden kjenner kanskje også 40-åringen fra jobber i begge disse kommunene.

– Jeg har jobbet som barnehagestyrer i Elverum, Frogn og Nesodden, og noen husker meg kanskje som dama som dessverre måtte legge ned Angelgården barnehage i Drøbak, sier Kathrine Solli.

– Men så ble du lærer?

– Ja, jeg trengte et skifte. I dag underviser jeg bare 1. klasse, men tanken min er å ta etterutdanning slik at jeg kan undervise opp til og med 4.-klasse. Det er flere «løp» som gir meg den kompetansen som må til for å få undervise disse aldersgruppene, sier Solli.

Les også: Nå blir det endelig ny lekeplass på Heer

Trives i jobben

Kathrine Solli trives veldig godt på Heer skole. Det er flest kvinner på jobben, som det er i de fleste jobber innenfor skole og undervisning.

– Men det er uproblematisk for meg. Som lærer er jeg opptatt av ungene og hva som fungerer og ikke fungerer i skolesammenheng. Det er en spennende utvikling i skolen som det er på de fleste områder. Vi har også en teknologisk utvikling som det er spennende å følge med på. De voksnes kompetanse når det gjelder relasjoner og kommunikasjon er med på å forme barnas trivsel og hvordan de takler skolemiljøet. Å hjelpe barna med å tilegne seg sosial kompetanse er det viktigste vi holder på med i skolen, fastslår Solli.

Les også: Rådmannen vil utsette lærerløftet i Frogn

Høyt press

Selv om Kathrine Solli nå jobber som lærer i barneskolen, er hun levende opptatt av barns liv gjennom både barnehage og skole.

– Vi ser et høyt press på barna i dag. Mobbing, sosiale medier og dropouts fra videregående skoler er faktorer vi må følge med på, og ta på alvor. Det er kjempespennende å jobbe i skolen. Og jeg trives utmerket ved Heer skole, som jeg begynte ved som lærer i høst. Jeg har hyggelige kolleger med høy faglig kompetanse, sier Kathrine Solli.