– Først da Amta tok tak i saken, forsvant skiltet bak meg

FOR DUMT: - Bjørn Fuglestad er ikke videre imponert over kommunen som nå har måttet skru ned parkering forbudt-skiltene i påvente av svar fra Statens vegvesen. FOTO: Ole Jonny Johansen

FOR DUMT: - Bjørn Fuglestad er ikke videre imponert over kommunen som nå har måttet skru ned parkering forbudt-skiltene i påvente av svar fra Statens vegvesen. FOTO: Ole Jonny Johansen

Artikkelen er over 2 år gammel

Da Frogn kommune fikk henvendelser om mye feilparkering i Oberst Eriksens vei på Heer i Drøbak løste de problemet med å skru ned parkering forbudt-skiltene.

DEL

Bjørn Fuglestad bor på Heer, og han har irritert seg kraftig over feilparkeringen i Oberst Eriksens vei.

– Må det skje en ulykke

– Nå er det på tide at parkeringsvakten i kommunen tar seg en tur til Heer for å se på all feilparkeringen i denne veien, sa Fuglestad til Amta for et par uker siden.

Fuglestad viser lokalavisen hvordan biler parkerer til tross for parkering forbudt-skiltene som er satt opp.

– Jeg bor i området, og ser hvor mange, ikke minst skolebarn, som bruker Oberst Eriksens vei daglig. Det blir trafikkfarlig når det parkeres biler langs veien mens barn og voksne går her samtidig som biler kjører fram og tilbake, sa Fuglestad til Amta.

– Jeg håper det ikke skjer en ulykke som følge av all den ulovlige parkeringen, legger Heer-mannen til, som sier det er Amtas interesse for saken som fikk kommunen til å ta affære.

Dette svarer Frogn kommune

Ikke før hadde Amta begynt å interessere seg for feilparkeringen i Oberst Eriksens vei, før kommunen tok grep.

Lokalavisen tar kontakt med enhetsleder for Miljø, idrett og kommunalteknikk, Otto Schacht, og spør hvorfor kommunen ikke bøtelegger de som parkerer ulovlig langs Oberst Eriksens vei.

SVARER: Enhetsleder Otto Schacht svarer på hvorfor skiltene i Oberst Eriksens vei er skrudd ned.

SVARER: Enhetsleder Otto Schacht svarer på hvorfor skiltene i Oberst Eriksens vei er skrudd ned.

Schacht sender Amta dette svaret på epost:

«Skiltvedtaket for Oberst Eriksens vei er fortsatt ikke behandlet og godkjent hos Statens vegvesen. Kommunen er avhengig av en godkjenning av skiltvedtaket for å kunne håndheve parkering. Vi jobber fortløpende med veivesen for å få vedtaket godkjent. I tillegg har kommunen tatt initiativ for et dialogmøte med veivesen, for å diskutere hvordan samarbeidet kan bli bedre».

Skiltene skrudd ned

I påvente av svar fra Statens vegvesen har kommunen nå altså valgt å skru ned parkering forbudt-skiltene. Det får ikke Bjørn Fuglestad i bedre humør.

– Nei, en slik handling løser ingen ting. Nå må kommunen legge press på Statens vegvesen. Etter min mening er det helt bak mål at det skal ta så lang tid å få et skiltvedtak fra Statens vegvesen, sier en smått irritert Bjørn Fuglestad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags