Det var ikke sølv som glimret

REDAKTØR: Bjørn Egil Jensen har nok en gang gjort en stor jobb som redaktør.

REDAKTØR: Bjørn Egil Jensen har nok en gang gjort en stor jobb som redaktør. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sigvard Elstad ville på en enkel og billig måte revolusjonere verden med sølv fra Elle, skriver Thore Bakk om Sigvard Elstad i siste utgave av Follominne, nr. 56 i rekken.

DEL

Det var i slutten av 1920-årene at Elstad ved hjelp av noen «høye herrer, inkludert apoteker Sahlgaard Børresen i Drøbak, de skulle vise verden at sølv kunne lages i en fabrikk på det som i dag er Galleri Finsrud og Torkildstranda. Vi vet hvordan det gikk, men Thore Bakk har med sin artikkel i Follominne gitt den glimrende historien et større publikum. Årets utgave av Follominne byr på 190 sider lokalhistorie til over 1600 medlemmer av Follo Historielag, tredjeparten i Frogn og Nesodden. Godt skrevet og utvilsomt heftets høydepunkt.

Klokketårnet

Om du er interessert i lokalhistorie i hele Follo får du en solid dose, inklusiv historien om Taralrud i Ski (helt på grensen til Oppegård) der det nå arbeides for at noen vil bli tatt vare på. For dem som hører til i Amta-land er det Gunhild Skatteboes artikkel om Klokketårnet, om DFI som er 100 år, og et kombinert minneord/portrett av Jorunn Kolbjørnsrud som utgjør hovedtyngden. Ikke så tungt fra Amta-land denne gang, det skyldes at lokalhistoriske skribenter nå har andre arenaer å boltre seg på.

Follominne i år utgjør artikler om: Garderhesten, Hjellåstårnet i Gaupesteinmarka, Klokketårnet, bokmedlinger, Taraldrud,  Gjertrudprisen, spanskesyken, Elle Fabrikker, Spanskesyken, skålgroper, Det Meterologhiske Institutt i Ås, speiding, gårdsnavn, om navn på gardstun, kulturminner og Jorunn Kolbjørnsrud. Den tidligere ordføreren er godt kjent i Frogn for sin kamp for lokalhistoriske verdier.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.