I denne butikken kan du kjøpe mye rart

Nye lokaler: Frogn Husflidslag har flyttet inn i de tidligere lokalene til Drøbak elektriske i Holterveien. Foto: Privat

Nye lokaler: Frogn Husflidslag har flyttet inn i de tidligere lokalene til Drøbak elektriske i Holterveien. Foto: Privat

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Nærmere 50 personer hadde funnet veien til Holterveien i Drøbak for å være med på åpningen, forteller leder i Frogn Husflidslag, Inger Johanne Stokstad til Amta.

Frogn Husflidslag ble stiftet 13. januar i 1983 og har hatt flere tilholdssteder opp igjennom årene, de siste på Ødegården ved Bilitt og på Holter Industriområde.

– I de nye lokalene vi har flyttet inn i nå, vil det holdes ukentlige ringkvelder, temamøter og kurs. Med en så sentral beliggenhet håper vi mange finner veien innom, særlig de som ikke er medlemmer av husflidslaget, sier Stokstad.

Verkstedutsalg

Frogn Husflidslag har et eget Verkstedutsalg hvor medlemmene selger produkter de selv har laget, alt fra strikkete plagg, smykker, vevde og sydde duker og løpere og figurer til keramikk og bilder.

Mandag og torsdag kveld vil du finne flere strikke- og hobbyglade mennesker som holder på med sitt håndverk, enten det er veving, strikking, hekling, skinnsøm, Paper tole, treskjæring (mest på kurs) eller noe annet. Trenger du hjelp til å finne ut av strikke- og heklemønster er det alltid noen som kan hjelpe deg. Vil du lære å strikke eller hekle er det mange som er behjelpelig med det også.

Frogn Husflidslag har også en aktiv Ung Husflid-gruppe som møtes siste torsdag i måneden. Her er det plass til flere. De utforsker mange husflidsteknikker.

Garnbutikk

Inn den samme døren som til Frogn Husflidslag finner du også garnbutikken Kjeller'n Gaver, Garn og Hobby AS som leier egne lokaler. Butikken ble etablert høsten 2015 og drives av Jorunn Hansen og Inger Johanne Stokstad. Den er åpen hver dag; mandag og torsdag på ettermiddag og kveld, tirsdag, onsdag, fredag og lørdag på dagtid. Verkstedutsalget til Frogn Husflidslag er åpen når butikken er åpen.

– Etter velkomsten var det flott musikkinnslag med Merethe Gorseth og Marius Nilsen på torader til stående applaus, før det ble servert smakfull, hjemmelaget ertesuppe. Og så avsluttet vi kvelden med hyggelig samvær og kaffe og kaker, avslutter Stokstad.

Les også: Søstre åpner butikk

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags