Seilbåt funnet uten noen om bord

Seilbåten: Dette er seilbåten som ble oppdaget uten noen om bord. Foto: HRS

Seilbåten: Dette er seilbåten som ble oppdaget uten noen om bord. Foto: HRS

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er igangsatt en storstilt leteaksjon mellom Oscarsborg og Fagerstrand etter at en mann i 70-årene trolig har falt over bord.

DEL

Siste: Politiets innsatsleder Even Klund bekrefter at søket etter den savnete seileren fortsetter med uforminsket styrke inntil videre:

– Det er samme status i søket. Vi har foreløpig ikke funnet noe som helst, og har heller ikke tatt endelig stilling til hvor lenge vi fortsetter med alt tilgjengelig mannskap etter at sola har gått ned og lyset etter hvert svinner, sier Klund.

– Når vil dere ta en avgjørelse om fortsatt framdrift?

– Det vet jeg ikke akkurat nå. Alt skjer i samarbeid med Hovedredningssentralen som har ansvaret for søket på sjøen mens vi leder søket fra land.

Publikums hjelp

Hovedredningssentralen (HRS) bekrefter nå at det trolig er en mann som har gått over bord et eller annet sted i fjorden før Håøya. Den siste sikre observasjonen av seileren var da båten gikk fra Oslo cirka klokken 11.30. Båten ble for øvrig funnet drivende i Indre Oslofjord ved Håøya rundt klokken 14.30.

– Jeg oppfordrer folk som kan ha sett denne båten til umiddelbart å kontakte Hovedredningssentralen eller politiet, sier redningsleder Edvard Middelthon som går ut med oppfordringen i samråd med de pårørende.

Mann i 70-årene

Hovedredningssentral melder nå at det er satt i gang en storstilt leteaksjon i Oslofjorden etter en mann i 70-årene. Øst politidistrikt er bedt om å organisere et strandsøk i området Fagerstrand og sørover mot Drøbak, og Røde Kors bistår i søket. Samtidig gjør HRS oppmerksom på at båten som mannen har forsvunnet ifra ikke er en del av Færderseilasen.

Søket pågår med full tyngde i området Oscarsborg til Fagerstrand med en betydelig mengde båtressurser i søk samt fly fra Norsk Aeroklubb. Utskrift av kartplotter om bord i havaristen, tyder på at noe har inntruffet i området mellom Fagerstrand og der båten ble funnet i fjæra ved Håøya.

Det var redningsskøyta Klaveness Marine, som deltar i søket, som avdekket at en seilbåt er funnet uten folk om bord. HRS Sør-Norge fikk ved 14.30-tiden melding om funn av en tom seilbåt nord for Drøbak, ved Askholmene. Mannskap fra redningsskøyta gikk etter hvert om bord. Spor tydet på at det var en mann over bord-situasjon. Alle tilgjengelige sjø- og luftressurser ble så satt inn i søket.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags