Gå til sidens hovedinnhold

Fullt kaos da Oslofjordtunnelen ble stengt i begge retninger

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslofjordtunnelen ble stengt klokken 12, og da trafikken hopet seg opp måtte riksvei 23 stenges.

Rett før klokken 12 i formiddag kom det inn melding om røykutvikling fra et større kjøretøy på riksvei 23 i Oslofjordtunnelen.

Tunnelen ble stengt i begge retninger, og alle nødetatene rykket ut. I mellomtiden fikk politiet kontakt med sjåføren på den aktuelle lastebilen. Da politiet var framme viste det seg at røykutviklingen sannsynligvis har blitt utløst av mulig oljesøl på deler av motoren.

Lange køer

Ingen personer er skadet, og politiet melder at det ikke er meldt om noen dramatikk rundt hendelsen.

Klokken 14.06 er tunnelen fortsatt stengt i begge retninger, og den vil forbli stengt til traileren er berget ut og noe oljesøl er fjernet.

Det vil også bli gjennomført en teknisk sjekk, fordi brannvarsling ble utløst.

Stengte veien

Klokken 14.06 meldte Vegtrafikksentralen at riksvei 23 Vassumkrysset til Månakrysset retning vestover måtte stenges på grunn av opphopning av biler som ble stående i kø for å komme gjennom Oslofjordtunnelen.

- Det ble stående lange køer gjennom tunnelene mot E6, og generelt ønsker vi av sikkerhetsmessige grunner at det ikke blir stående køer i tunnelene, sier trafikkoperatør Nils Aae ved Vegtrafikksentralen.

Det finnes heller ingen kameraer i verken Vassum- eller Frogntunnelen.

- Køen ble stående ut på E6 ved Vassumkrysset,  og det er også lange køer på andre siden av fjorden, sier Aae til Amta.

Etter nesten tre timers stenging ble Oslofjordtunnelen åpnet igjen klokken 14.43.

- Trafikken løser seg nå etterhvert, men så kommer jo ettermiddagsrushet og det vil fortsatt bli en del kø. Vi oppfordrer bilistene til å følge med på våre meldinger på Twitter.

Kommentarer til denne saken