Lovlig trangt om plassen - Denne parkeringen har Frogn kommune gitt lov til

VANSKELIG: Gående og kjørende får utfordringer når de skal passere byggeplassen i Storgata. FOTO: Ole Jonny Johansen

VANSKELIG: Gående og kjørende får utfordringer når de skal passere byggeplassen i Storgata. FOTO: Ole Jonny Johansen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er til tider kaotiske tilstander i Storgata i Drøbak der utbyggere fra Slåke Invest a/s og Frank Kristiansen a/s okkuperer fortauene. Fortauene er stedvis stengt for gående.

DEL

– Vi har søkt og fått lov av kommunen til å stå på fortauet, sier Sindre Sandberg som jobber for entreprenørfirmaet Frank Kristiansen a/s. Entreprenørfirmaet er i gang med å gjenreise Telegrafen som ble totalskadd i brann  i november 2015.

Må respektere skilting

Frank Kristiansen a/s har lenge jobbet med å bygge opp igjen Telegrafen i Drøbak, og ifølge Sindre Sandberg er det tvingende nødvendig å bruke deler av fortauet til parkering og vareleveranser.

– Og som sagt, vi har søkt om å få bruke fortauet. For dem som jobber på bygget, og til vareleveranser. Tillatelse er gitt. Vi kan også parkere på andre siden av veien dersom dette skulle bli nødvendig ved vareleveranser. Jeg snakker da om parkeringslommen som er utenfor Pavelstorget, sier Sandberg, som ser det som viktig at bussen ikke blir hindret i å komme fram.

– Folk må respektere skilting og sperring som vi fra tid til annen er nødt til å gjøre ved vareleveranser, sier Sandberg.

– Kan du skjønne at folk reagerer på kaoset som er i dette området av Storgata?

– Ja, det forstår jeg. I helgene åpner vi imidlertid fortauene selv om vi av kommunen har fått lov til å holde stengt hele tiden, sier Sindre Sandberg, som medgir at det enkelte ganger kan være fullstendig kork i Storgata.

Saken fortsetter under bildet

UFRAMKOMMELIG: Utbyggingen i Storgata  gjør det til tider uframkommelig for både gående og kjørende.

UFRAMKOMMELIG: Utbyggingen i Storgata gjør det til tider uframkommelig for både gående og kjørende. Foto:

– Jo da, vi bruker også fortauet

Hos naboen til Telegrafen, Storgata 18, er Slåke Invest gjennom selskapet Storgata 18 i full gang med ferdigstillelse av både leiligheter og næringseiendom.

Byggevirksomheten har også her skapt problemer for gående og kjørende.

– Det vil nødvendigvis bli trafikale problemer i Storgata enkelte ganger i forbindelse med utbyggingen, men når det gjelder oss begynner vi å bli ferdig. Det blir overtakelse av leilighetene i november, sier Martin Slåke i Slåke Invest.

– Jeg må også få si at de som jobber i Storgata 18 i stor grad parkerer på Sjøtorget, eller på baksiden av bygget vårt. Det bedrer situasjonen, men vi kommer ikke unna at flisleggere, rørleggere eller elektrikere for den saks skyld noen ganger må parkere «rett utenfor døra», sier Slåke.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags