Uten førerkort i to år, fengsel og bot

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter sju-åtte øl, og et par glass vin og noen drinker tok Drøbak-mannen drosje hjem. Så tok sulten ham, og godt beruset bestemte han seg for å kjøre bil for å få kjøpt seg mat.

DEL

Kjøreturen gikk ikke bedre enn at han ble stanset av politiet, som raskt kunne fastslå at han kjørte bil med over 1,9 i promille.

La seg flat

Det var i juli i fjor at promillekjøringen skjedde.

26-åringen kjørte først til Drøbak sentrum, før han satte kursen for Dyrløkke.
I politiavhør har mannen forklart at han visste han var full, men han ble overrasket da han fikk høre at promillen var så høy.

I politiavhør har Drøbak-mannen forklart at han drakk sju-åtte øl, og et par glass vin og drinker før han satte seg bak rattet.
Da han ble stanset av politiet, erkjente han promillekjøringen. Førerkortet ble beslaglagt.

Uten førerkort i to år, fengsel og bot

Da saken mot ham ble behandlet i Follo tingrett nylig ,ble det i formildende retning lagt vekt på at tiltalte hadde avgitt en uforbeholden tilståelse.
Retten mente likevel at Drøbak-mannen måtte dømmes til 24 dagers fengsel, samt til å betale en bot på 10.000 kroner. Eller i stedet for å betale boten sone ytterligere 15 dager i fengsel.

Den dømte 26-åringen må også klare seg uten førerkort de neste to årene. Ønskes førerkortet tilbake må han avlegge full ny førerprøve.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags