Visjon Norge-sjef Jan Hanvold som på midten av 80-tallet startet en karismatisk bibelskole i Drøbak skriver på sin Facebook-side at han har fått drapstrusler etter NRKs Brennpunkt-dokumentar om ham.

Ifølge avisa Dagen skriver Hanvold følgende: «Når brennpunkt sprer direkte løgner og fremstiller meg og Visjon Norge, som mer eller mindre svindlere. Fyrer dette opp under, etter å skape et kollektiv hat. Dette gjelder ikke bare meg, men også vår trofaste og lojale stab på 60 stykker, med familie. Sammen med Brennpunkt, er også avisen Dagen og Vårt Land de fremste i hetsingen av meg. Slik at jeg nå har fått konkrete drapstrusler imot meg ...»

Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» ble sendt på NRK første gang tirsdag og viser hvordan Hanvold har samlet inn én milliard kroner de siste 15 årene, for det meste fra minstepensjonister og uføretrygdede. Samtidig har Hanvold bygd opp et privat eiendomsimperium.

Les mer: Jan Hanvold drev omstridt bibelskole i Drøbak. I kveld settes han under lupen av NRK Brennpunkt

Hanvold vil ikke kommentere drapstruslene verken overfor Dagen eller NRK. Redaktøren i NRK Brennpunkt, Odd Isungset, sier det er veldig trist dersom Hanvold har mottatt drapstrusler

– Vi tar naturligvis avstand fra mennesker som måtte rette drapstrusler mot folk etter våre programmer, sier Isungset.

Han oppfordrer Hanvold til å anmelde truslene.