– Hvis man åpner den i et lukket rom, kan det bli veldig farlig, sier driftssjef ved eiendomsenheten i Frogn kommune, Arne Krokeide.

I løpet av fredagen ble en gassflaske med CO₂ borte fra svømmehallen på Seiersten, og man mistenker at ungdom som har benyttet anlegget denne dagen har tatt gassflasken.

I den forbindelse har rektor ved Seiersten ungdomsskole, Kjell Gunnar Moen, sendt ut en melding til alle foreldre merket «alvorlig hendelse», hvor han ber dem ta kontakt med han om de får opplysninger fra ungdommen angående hendelsen.

«Flasken er potensielt farlig på to måter. Hvis den åpnes i et lukket rom, blir du kvalt. Hvis spissen blir slått av, blir flasken som et prosjektil», skriver rektor til foreldrene.

Les også: Massiv svindelaksjon med telefon mot folk i vårt distrikt i dag

– Flasken sto i en trapp ned til renseanlegget i svømmehallen, og der skal ikke elevene befinne seg. Vi bruker den til å regulere pH-verdiene i svømmebassenget. Det er ikke noe særlig verdi i den, men noen syns det er artig å ta med seg ting helt uten å skjønne hva de tar med seg, sier Krokeide.

Han oppfordrer den eller dem som har tatt flasken til å returnere den så fort som mulig.

– De kan sette den utenfor inngangen til Seiersten skole uten at det får noen etterfølger. Det er bare viktig at vi får den tilbake.

Les også: Ønsker tips etter båttyveri i Drøbak