Noen ganger kan det bli litt liten klaring mellom brøytebilen og privatbilene

UTFORDRINGER: Finn Magnus Espedal fra firmaet Uteanlegg  rydder snø på Skorkeberg i Drøbak.

UTFORDRINGER: Finn Magnus Espedal fra firmaet Uteanlegg rydder snø på Skorkeberg i Drøbak. Foto:

Det kraftige snøfallet natt til mandag og utover mandagen har skapt store utfordringer for ryddemannskapene både i Frogn og på Nesodden.

DEL

– Ingen tvil om det. Ikke minst har vi utfordringer når det gjelder parkerte biler, forteller Finn Magnus Espedal som er kontraktskjører for firmaet Uteanlegg, som er leid inn av Frogn kommune.

– Bilistene har et ansvar

Ryddemannskapene må sirkle seg rundt hus og biler både i Frogn og på Nesodden.

– Det er på nære nippet noen ganger, sier Espedal, som ikke har store klaringen til taket på et hus han rydder snø rundt i Hegreveien på Skorkeberg i Drøbak.

I båthavna i Drøbak, og også andre plasser i kommunen, er kommunen godt i gang med snøryddingen, og Amta blir fortalt at de kommunale snørydderne har de samme utfordringene som Finn Magnus Espedal.

Saken fortsetter under bildet

TRANGT: Snørydderne i Drøbak har en utfordring med å ikke kjørte i bilene. FOTO: Ole Jonny Johansen

TRANGT: Snørydderne i Drøbak har en utfordring med å ikke kjørte i bilene. FOTO: Ole Jonny Johansen

Parkeringsvakt Mona Johansen sier i en kommentar til Amta at bilistene har et ansvar for å følge med på at bilene deres faktisk ikke står i veien i tilfeller der det må ryddes snø.

God kontroll på Nesodden

I Nesodden kommune forteller virksomhetsleder for infrastruktur og vannmiljø, Reidun Isachsen at snøbrøytingen startet fra kl. 23.00 i søndag kveld, og pågikk til kl. 03.00.

– Det skal være god kontroll på rodene. På slike dager bør likevel alle som ikke trenger å bruke bil la bilen stå. Vi vil etter hvert prioritere skraping av enkelte veier med høye hjulspor, forteller Isahsen.

– Nå er det snart nok, vel?

Amta tar en biltur i Drøbak mandag morgen, og flere av de lokalavisen snakket med uffet seg over snøen.

– Nå er det snart nok, vel? Men det er bare å måke i vei. Ingen fjerner snøen for meg, sa Linn Boldevin, som måtte slkynde seg for å rekke legetimen.

Saken fortsetter under bildetTILK SKOLEN: Hans Christian Bernhardsen (8) måtte gå til skolen på ski mandag morgen sammen med mamma Linda Marthinsen Bernhardsen.

TILK SKOLEN: Hans Christian Bernhardsen (8) måtte gå til skolen på ski mandag morgen sammen med mamma Linda Marthinsen Bernhardsen. Foto:
På Heer møter vi åtte år gamle Hans Christian Bernhardsen sammen med mamma Linda Marthinsen Bernhardsen. Hans Christian skulle kjøres fra Belsjø til Heer skole, men snøen satte en stopper for turen.

– Da må vi gå, selv om vi kommer en time for sent til skolen, sier Linda, som lot sønnen Hans Christian går på ski til skolen mandag morgen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags