Søppelfrustrasjon i Badeparken

MAT: Take-away emballasje og matrester ligger igjen på stedet.

MAT: Take-away emballasje og matrester ligger igjen på stedet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Dagen før 17.mai ligger Drøbak nystriglet og klar for nasjonaldagsfeiring. Men en hundeeier som har startet dagen med tur gjennom Badeparken er oppgitt over synet som møtte henne på amfiet ved scenen: Emballasje fra take-away mat, plastposer og hauger med tomme ølbokser. Den nærmeste søppeldunken er fylt opp, og ved siden av ligger restene av en engangsgrill og delvis knuste glassflasker.

– For oss som ikke kaster søppel, er det synd at dette er det første vi møter. Vi bor i et paradis, men dette blir bare verre og verre, sier hundeeieren som samtidig påpeker at søppelkassene som står utplassert er for få og for små.

Hun mener forsøplingen står i skarp kontrast til strandryddedagen for et par uker siden, da folk strømmet til strendene for å rydde dem rene for plastsøppel.

– Det ligger plastikkposer over alt, og det er bare litt vind som skal til før de havner på fjorden, påpeker hun.

Det er langt fra første gang hun møter på forsøpling i parken, og hun får medhold fra en av de andre hundeeierne, som påpeker at dette slett ikke er den verste situasjonen.  Begge uttrykker også bekymring for at hunder skal tygge i seg kyllingbein eller skade seg på annen søppel.

Amta har onsdag morgen ikke lykkes i å få noen kommentar fra Frogn kommune, men kommunen skal ha satt igang opprydding på stedet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags