Sopranen Ina Kringlebotn er død

Minnes: Sopranen Ina Kringlebotn døde alt for tidlig, bare 32 år gammel.

Minnes: Sopranen Ina Kringlebotn døde alt for tidlig, bare 32 år gammel.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sopranen Ina Kringlebotn er død, bare 32 år gammel.

Kringlebotn vokste opp i Kråkstad i Ski, men har de siste årene bodd i Drøbak. Hun hadde utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Operaakademiet i København og Solistklassen i sang ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Kringlebotn døde på Ahus etter en tids sykdom.

– Ina var så varm og inderlig samtidig som hun hadde masse humor og temperament. Norge og verden har mistet en betydelig sopran i sin generasjon, sier operasjef Anne Felberg til Amta.

– Ubarmhjertig

I 2007 debuterte Kringlebotn ved Den Norske Opera i rollen som Valencienne i Lehars Den glade enke. Samme år ble hun invitert til Mozartakademiet ved Festival Aix-en-Provence, hvor hun senere også gjorde rollen Sandrina i Haydns opera L’infedeltà delusa.

– Det er så ubarmhjertig, ufattelig og meningsløst når sykdommen rammer et så ungt, begavet og strålende menneske, sier Felberg.

I 2009 så vi henne som Mimi i Puccinis La Bohème ved Oscarsborgoperaen. Hun har også hatt rollen som Fortuna i Poppeas kroning ved Den Norske Opera & Ballett. I 2012 sang hun igjen på Oscarsborg i Operafest og gjorde Solveig i Peer Gynt ved Gålåvannet.

Ina Kringlebotn med sin tante Solveig i Drøbak kirke under sommerkonsertene i 2006.

Sommerkonsertene

Operasjef Anne Felberg har jobbet mye med Kringlebotn og mener Norge og verden har mistet en betydelig sopran i sin generasjon.

– Ina var en komplett kunstner som ikke ga seg før hun var helt fornøyd. Hun rørte sitt publikum og var en fantastisk formidler. Ikke bare med stemmen, men med hele seg som instrument, sier hun.

Ina Kringlebotn giftet seg helt nylig med baryton Ludvig Lindström. Sammen har de ett barn. Operasangeren Solveig Kringlebotn fra Drøbak er Inas tante. De har opptrådt sammen ved flere anledninger, blant annet under Sommerkonsertene i Drøbak kirke i 2006 og 2010.

– Vi minnes henne i takknemlighet og glede over alt hun ga oss, avslutter Felberg.

7

7 Foto:

 Operasjef for Oscarsborgoperaen, Anne Felberg minnes Kringlebotn med takknemlighet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags