Drøbak-gutten, som startet med motocross som fireåring og har kjørt gokart så lenge han kan huske, må samle inn 1,2 millioner kroner innen tirsdag kveld. Klarer han det, blir han juniorfører for Mercedes AMG.

Det vil si at han vil kjøre racing i klassen like under Formel 1.

– Det er en stor ære at de valgte meg. De andre har kjørt mange race, og hadde finansieringen på plass, men de ville ha meg, sier Ulrik.

Nye muligheter

For under ett år siden hadde Ulrik aldri kjørt bilrace. Men så fikk han en gyllen mulighet, og sammen med fem andre førere i Team Leipert vant Ulrik og laget klasse SPX under Hankok 24-timers i Barcelona.

 

Det åpnet dørene til en helt ny verden for Ulrik.

– Da bestemte jeg meg for at det bare blir bil framover, sier han.

Han har nylig vært på testkjøring hos Mercedes AMG, hvor han tydeligvis imponerte, for nå har han altså fått tilbud om å bli med på teamet deres. For å komme inn, må han legge 2,5 millioner kroner på bordet, og 1,2 av dem må han få på plass innen tirsdag kveld.

– Jeg sa først nei, fordi tidsfristen var for kort. Men det gikk de ikke med på, så de har utsatt fristen, sier Ulrik.

AMG hjelper han med å kontakte potensielle sponsorer, men selv ligger han ikke på latsiden. Nå sitter han hjemme i stua i leiligheten i Drøbak, med moralsk støtte fra samboer Marthe Sandaker Pettersen, og jobber for fullt for å få inn de sponsormidlene han trenger.

Påskestille

– Jeg merker at det er påskeferie – det er vanskelig å få tak i folk. Det er på tirsdag det gjelder, når alle har kommet hjem fra ferie. Det blir en intens dag, men jeg må bare prøve å få det til. Dette kan bety alt. Kommer jeg inn i systemet, har jeg gode sjanser for at dette kan bli et levebrød, sier Ulrik.

22-åringen har tydeligvis et talent, han har tross alt bare kjørt bilracing en gang tidligere.

– Jeg tar med meg det meste av det jeg har lært fra gokart, og det har nok mye å si for at jeg tar bilkjøring så lett. Samtidig er det to forskjellige måter å kjøre på. Aerodynamikken i bilene gjør at jeg kan kjøre mye fortere enn jeg tror. I «kart» kan jeg pushe så hardt jeg vil, men gjør jeg det med bil kan jeg dra rett i en murvegg, og det kan fort koste litt penger, sier Ulrik.

Nå håper han folk er i det gavmilde hjørnet når de kommer hjem fra påskeferie.