Utbyggere kom ikke nærmere byggestart etter møtet med Frogn kommune

PLANEN: Slik tenker utbyggeren seg det nye boligkomplekset langs avkjøringen til Skorkeberg i Drøbak. MODEL: Sindre Hakstad

PLANEN: Slik tenker utbyggeren seg det nye boligkomplekset langs avkjøringen til Skorkeberg i Drøbak. MODEL: Sindre Hakstad

Artikkelen er over 1 år gammel

Utbyggerne i Åsveien 37 i Drøbak har vært i møte med Frogn kommune. Det ble de ikke særlig klokere av.

DEL

– Nei, det var mye den samme leksa. Kommunen mangler saksbehandlere, og av den grunn må vi vente på klarsignal for å starte byggingen av 35 leiligheter i Åsveien 37, som ligger ved avkjøringen til Skorkeberg i Drøbak, forteller prosjektleder Arne Rølsåsen til Amta.

– Nå har vi ventet i to år, legger Rølsåsen til.

– Burde vært som i NAV

Arne Rølsåsen forteller at han har forståelse for at kommunen har mye å gjøre, og at byggesaksavdelingen mangler folk. Men samtidig mener Rølsåsen at å vente i to år er langt i overkant.

– Vi har måttet leie inn konsulentfirmaet Rambøl for å innfri de kravene Frogn kommune har satt. Konsulentfirmaet Rambøl sitter på høy kompetanse når det gjelder byggesaker, sier Rølsåsen.

– Jeg synes det er trist at vi ikke er kommet lenger i forhold til kommunen. Jeg sitter med tanker om at kommunen kanskje ikke hadde trengt de saksbehandlerne de mangler. Kanskje kunne slike utbyggingssaker fulgt samme regelverk som i NAV? Du fyller ut skjemaer som skal godkjennes. Er det feil utfylt får du det i retur, sier Rølsåsen.

– Venter på saksbehandlere

Amta kontakter enhetsleder for samfunnsplanlegging i Frogn kommune, Anne Bergitte Thinn, for å høre hennes syn på møtet mellom kommunen og utbyggerne Arne Rølsåsen og tiltakshaver Ove Venøy, som ble arrangert i forrige uke. Thinn svarer dette i en epost til avisen:

– Hensikten med møtet var at forslagsstiller ønsket å presentere planforslaget for oss. Vi har ikke hatt disse utbyggingsplanene til behandling foreløpig. Vi er fremdeles i en situasjon der vi har mange plansaker som venter på ny saksbehandler. Vi er heldigvis i full gang med å få ansatt flere, både i faste ledige stillinger, og i engasjementsstillingene som ble vedtatt i desember. Vi må i første omgang prioritere å ferdigbehandle de plansakene vi har påbegynt, samt å lære opp nye medarbeidere. Det vil nok derfor ta litt tid før dette konkrete planforslaget legges fram for behandling, skriver Thinn til Amta.

 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags