Hkeem og Klovner i kamp til Drøbakfestivalen – Ryktene sier at de i Drøbak er et fantastisk publikum

Klovner i Kamp er blant artistene som står på scenen i Badeparken under Drøbakfestivalen 2018.

Klovner i Kamp er blant artistene som står på scenen i Badeparken under Drøbakfestivalen 2018.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Drøbakfestivalen garanterer feststemning og allsang når Klovner i kamp tar turen til Badeparken i juni. Dit kommer også mannen bak en av årets største norske hits, Hkeem.

Kjærlighet i Drøbak

Tåsen-gutta i Klovner i kamp som både sammen og hver for seg har preget norsk musikk- og kulturliv i en mannsalder har angivelig aldri før spilt i Drøbak. I hvert fall ikke som de husker.

– Vi spilte på Nesodden helt i starten av karrieren, men det må være 17–18 år siden. Drøbak har vi ikke spilt i, tror jeg. Men min første kjæreste var fra Drøbak. Jeg var 13 og hun var 15, så jeg må ha hatt draget allerede i ung alder. Det tok riktignok slutt etter noen uker, forteller Aslak Hartberg til Amta.

Til tross for at Drøbak-kjærligheten brast gleder Aslak og resten av trioen seg stort til å endelig få spille i Drøbak.

– Ja, vi gleder oss veldig til denne festivalen. Vi kommer selvfølgelig til å sove på hytta til moren min som ligger Hallangspollen, avslører Aslak.

Klovner skal gjøre rundt 10 utvalgte konserter i 2018.

– Vi er så heldige at vi får fryktelig mange tilbud, men vi holder alle på med så mange prosjekter at vi må være litt selektive med hva vi sier ja til. Fordelen er at vi alltid gleder oss masse til å spille og alltid gir hundre prosent når vi står på scenen, forsikrer han.

Fantastisk publikum

20 år gamle Abdulhakim Hassane, aka Hkeem, fikk livet sitt fullstendig snudd på hodet da debutsingelen «Fy Faen» ble sluppet våren 2017. Det til da helt ubeskrevne bladet opplevde en suksess de færreste artister noensinne ser i løpet av en hel karriere.

Sommerens store fest i Badeparken blir også den første konserten han holder i Drøbak.

– Jeg tenker at dette blir spennende, spesielt når jeg aldri har spilt der før. Så jeg får oppleve et nytt miljø. Ryktene sier at de i Drøbak er et fantastisk publikum, smiler Hkeem.

Tiden etter «Fy Faen»- suksessen har vært hektisk for 20-åringen.

–   Vi har reist rundt i Norge, utenom Drøbak tydeligvis, og fått oppleve utrolig mye allerede. Det har gått sinnssykt kjapt, og det at vi får oppleve dette her som 20-åringer er allerede en bonus i seg selv, fordi vi har innmari god tid, sier Hkeem til Amta.

God festivalstemning

Festivalsjef Hans Petter Haaland er mildt sagt fornøyd med å ha booket Klovner i kamp og Hkeem.

Vi vet at noe av det som betyr mest for festivalpublikummet vårt er god festivalstemning og masse hits. Det får vi med Klovner i kamp og Hkeem. Klovner i kamp er det veldig mange som har ønsket seg til festivalen, og endelig får vi det til. Vi så dem live senest i august i år, og kan melde om at det var litt av et show. Hkeem står bak kanskje årets største norske gjennombrudd med låtene «Fy faen» og «Urettferdig», og ble nylig også nominert til P3 gull. Vi sjekket han ut live tidligere i høst, og booket ham umiddelbart etter det til Drøbakfestivalen, sier Hans Petter Haaland.

Drøbafestivalen går av stabelen 15 og 16. juni 2018.

Se bilder fra årets Drøbaksfestival:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.