Gå til sidens hovedinnhold

Har suksess med ny dykkerklubb på Nesodden

Artikkelen er over 4 år gammel

Indre Oslofjord undervannsklubb har fått mer enn 50 medlemmer på en snau måned.

- Vi ønsket å lage en undervannsklubb som skiller seg fra de tradisjonelle dykkerklubbene, sier styreleder i Indre Oslofjord undervannsklubb, Kjetil Rygh.

Klubben er Nesoddens nyeste tilskudd på organisasjonsfronten, og ble stiftet 22. november 2016. Allerede før årsskiftet hadde mer enn 50 dykkere, fridykkere og andre marinentusiaster meldt seg inn i klubben. 

- Nesodden er hjertet i Indre Oslofjord, og vi har mange av de fineste dykkestedene rett utenfor stuedøra vår. Det er mange aktive dykkere her, men Nesodden har ikke hatt en aktiv dykkeklubb på mange år. Det ønsket vi å gjøre noe med, sier Rygh.

Vil gå nye veier

Den nyoppstartede klubben ønsker å skille seg fra tradisjoneller dykkeklubber på flere områder.

- Dørstokkmila er i høyeste grad en faktor også for dykkere. Før man kan hoppe i vannet, er det mye som skal på plass - og man er avhengig av mye dyrt utstyr, og tidkrevende logistikk. Vi tror at mange både nye og gamle dykkere på Nesodden vil komme seg oftere i vannet hvis vi får til bedre tilrettelegging, sier Rygh som selv har vært aktiv dykker i mange år.

Han tror utlån av utstyr og tilrettelegging for undervannsaktiviteter for alle aldre er et viktig stikkord for å lykkes.

- Vi ønsker å gjøre det lettere for de som vil drive med vanlig flaskedykking, fridykking eller det å betjene små ROVer (undervannsdroner), for å nevne noe. Det viktige er å tilrettelegge for gode opplevelser under vann - for både voksne og barn.

Les også: Flere «båtkirkegårder» avslørt i Oslofjorden

Familieprofil

Rygh har selv en 13 år gammel sønn som dykker. I tillegg har han en 6 måneder gammel datter, og han er opptatt av at også dykkere med familie skal kunne delta på klubbens aktiviteter.

- Mange dykkere faller fra når de får barn og etablerer seg. Vi ønsker å gjøre det mulig å fortsette med dykking, selv når livssituasjonen endrer seg. Verdenen under vann er så spennende at både små og store bør kunne få ta del i den - enten ved å dykke selv, eller for eksempel ved å undersøke livet i fjæra eller kjøre undervannsdroner, sier han.

Les også: I havet er det enorme mengder søppel som de fleste ikke ser

Sterk miljøprofil

I tillegg vil klubben ha en sterk satsing på miljøarbeid, og et tett samarbeid med Marinreparatørene.

Lars Dalen i Marinreparatørene gleder seg over samarbeidet med Indre Oslofjord undervannsklubb.

- For Marinreparatørene representerer samarbeidet med Indre Oslofjord undervannsklubb en unik mulighet til å kunne utføre flere og bedre prosjekter, utveksle kunnskap og erfaringer.

Vi diskuterer flere samarbeidsprosjekter, og det vil skje mye spennende framover, sier Dalen.

Den nyetablerte klubben har skyhøye ambisjoner og et styre bestående av både flaskedykkere, fridykkere, undervannsfotografer og marinentusiaster.

- Indre Oslofjord undervannsklubb, Marinreparatørene og Nesodden Kajakklubb ønsker å samlokalisere seg, og har sendt inn en konkret forespørsel til kommunen. Får vi et positivt svar på denne, betyr det enda bedre muligheter for Nesoddens innbyggere til å kunne nyte fjorden, både under og over vann, avslutter Rygh hemmelighetsfullt.

Les også: Dykkere mener de har dokumentert mulig forurensete leirmasser i Spro havn

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.