Dyr uten ferieplaner?

Wenche Ødegaard ved kattepensjonatet Øde-Pus på Fagerstrand har inntrykk av at de aller fleste tar godt vare på dyrene sine, også i ferien.

Wenche Ødegaard ved kattepensjonatet Øde-Pus på Fagerstrand har inntrykk av at de aller fleste tar godt vare på dyrene sine, også i ferien. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Av og til blir kjæledyr forlatt eller dumpet i fellesferien. Wenche Ødegaard ved kattepensjonatet Øde-Pus oppfordrer ikke katteeiere til å sette ut tørrfôr og tro at katten greier seg selv.

DEL

På Amtas Facebook-side har noen dyreeiere svart på spørsmål om hva de gjør med kjæledyret sitt i ferien.

En svarer at hun og venner bytter på å passe hverandres hunder, mens en annen skriver at katten alltid er på kattepensjonatet Øde-Pus på Fagerstrand i ferien. En tredje forteller at familiemedlemmer bor i huset deres og passer kattene i ferien.

Blir tatt av rovdyr

Ifølge Wenche Ødegaard ved Øde-Pus er ikke alle kjæledyr like heldige om sommeren.

– Noen katteeiere setter ut tørrfôr, forlater katten og tror den greier seg selv. Fôret spiser derimot skjærer og kråker opp, og kattene trekker derfor som regel inn i skogen for å finne mat. På Nesodden finnes det både gaupe og rev som kan ta kattene, og for et par år siden ble ti-tolv katter på Nesodden tatt i løpet av ferien, sier Ødegaard.

Å ha katten på pensjonat er ikke billig, men hun påpeker at flere og flere velger denne løsningen.

– Mitt inntrykk er at de aller fleste er flinke til å ta vare på dyrene sine. Vi er allerede fullbooket i juli, så man må være tidlig ute for å få plass, sier hun.

Ikke hundeproblem

Også på Drøbak hundehotell er det fullt hus i ferien, bekrefter Rita Wiik.

– De som ikke har fått plass setter seg på venteliste. Får man ikke plass eller hundeplass andre steder må man være fleksible og flytte ferien, sier hun. Wiik tror ikke dumping av hunder er et stort problem i ferien, verken i lokalområdet eller i landet generelt.

– Jeg tror ikke hunder som blir forlatt i skogen er blitt et problem i Norge. Det er dyrt å ha hund og hundeeiere er som regel flinke til å ta vare på hunden sin, hevder hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.