Snart er 200.000 kjæledyr i Norge forsikret, og nordmenn betalte over én halv milliard kroner i fjor for å sikre seg en dyreforsikring, viser ferske tall fra Finans Norge.

– Antallet forsikrede kjæledyr har steget med 70 prosent på fem år, og har nå passert 190.000 her i landet. Det er formidable tall, og et uttrykk for at dyreeierne ønsker økonomisk trygghet og rask behandling i forbindelse med sykdom eller ulykker, sier leder Espen Opedali Tryg Forsikring.

Fikk raskt time

Dyreforsikringen kom godt med for Ann Kristin Gundersen Berg i Fredrikstad. Hennes hund Linus (4) skled på isen i vinter og skadet kneet sitt. Hun fikk raskt time på et dyrehospital og en påfølgende operasjon for hunden. Dagen etter var Linus hjemme igjen.

– Linus var forsikret, og da jeg meldte skaden inn til forsikringsselskapet, ble jeg positivt overrasket. Jeg fikk et kjapt svar, og dagen etter var pengene fra skadeoppgjøret på konto, sier Gundersen Berg.

Hvert eneste år får forsikringsselskapene en rekke henvendelser som gjelder skader på kjæledyr.
 

 

Skader kan bli dyrt

– Tilfellet Linus er dessverre ikke unikt. Skader på hunder kan fort bli dyrt, og vi får meldinger om utgifter helt opp mot 50.000 kroner, sier hundeekspert Karina Matre i Tryg.

Alle hundeeiere bør derfor sjekke om kjæledyret er riktig forsikret. Dyreforsikring gjelder for hund, katt og hest og dekker veterinær- og behandlingsutgifter hvis dyret blir skadet eller syk, samt erstatning hvis dyret blir borte eller dør.

Det finnes anslagsvis 560.000 hunder, 750.000 katter og 125.000 hester i Norge. (ANB)

Bildeserie

34 hunder (og en katt) i Drøbak en vanlig lørdag i april - se de flotte bildene!