Fryktet at «Alice» skulle fryse i hjel

Alice (7) gjenforent med sin mor Kajsa (11).

Alice (7) gjenforent med sin mor Kajsa (11). Foto:

Den sju år gamle setteren «Alice» forsvant i ukjent område i 11 timer. Det endte heldigvis godt, og nå er «Alice» gjenforent med sin mor «Kajsa».

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Hundeeier Erik Rønningen sender en hjertelig takk til alle som bisto i letingen etter «Alice», og en spesiell takk til et ektepar på Haveråsen som tok vare på den sultne og forfrosne hunden da den kom inn på tunet.

Rømte i ubevoktet øyeblikk

Erik Rønningen fra Drøbak var på en liten luftetur med de to hundene da «Alice» så sitt snitt til å ta en tur helt på egen hånd i ukjent terreng i Leiumåsen sør i Frogn.

Rønningen og den gjenværende hunden, Kajsa, holdt seg på stedet der «Alice» forsvant.

– En time ble til to, tre og fire, forteller Rønningen, som slo alarm og ba om hjelp.

Les også: - Dette hundeskiltet kan i verste fall føre til krangel

Var i livsfare

Settere har ikke mye fett på kroppen, og en natt alene i skogen i mange kuldegrader ville trolig vært livsfarlig for «Alice».

Politiet ble varslet. Venner av Rønningen og hans hunder etablerte base ved parkeringen ved Røis Gård.

Derfra gikk de ut i terrenget på leting.

Dette bildet ble brukt i etterlysningen av hunden.

Dette bildet ble brukt i etterlysningen av hunden. Foto:

– Vi la ut kurven hennes på Røis i tilfelle hun skulle komme tilbake mens vi var ute på leting, sier Rønningen, som fikk den ene nedslående beskjeden etter den andre fra turgåere og andre: Ingen har sett «Alice», som var utstyrt med refleksvest og telefonnummer.

Les også: Valpen Zelda funnet etter tre døgn

Fryktet en ulykke

Rønningen forteller at de begynte å frykte at «Alice» hadde vært utsatt for en ulykke, eller at noen hadde kidnappet henne.

Etterlysning med bilde ble lagt ut flere steder på Facebook.

– For et engasjement, for en respons. Drøbakspeidernes roverlag stilte med hodelykter og sammen med våre egne gutter gikk de manngard i skog og på jorder. En god venn ofret lørdagskvelden og stilte med proviant og ved til bålbrenne. Sogsti Skoles leirplass (takk til for lånet) ble til framskutt operasjonsbase, forteller Erik Rønningen.

Funnet utslitt og kald

Det kom etter hvert inn signaler om at Alice var i live, og langt utpå kvelden lørdag kom til slutt telefonen alle hadde håpet på:

– Alice var funnet, utslitt og kald. Hun hadde latt seg lokke inn hos et ektepar med hjertelag på Haveråsen, sier Rønningen.

– De hadde forstått at hunden var på ville veier, og sørget for å gi den vann og kattemat. Det var litt av en gjensynsglede da familien atter var gjenforent, og vi må bare gjenta en stor og inderlig takk til alle som engasjerte seg og hjalp til, sier en lykkelig Erik Rønningen fra Drøbak.

Det hører til historien at «Kajsa» også virket svært lykkelig over å få «Alice» hjem igjen i god behold.

Les også: Her kan hunden din bli blodgiver

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags