Gå til sidens hovedinnhold

Aleksander fikk majestetisk besøk av Europas minste fugl

Artikkelen er over 3 år gammel

Aleksander Bergquist fra Bjørnemyr så nyhetene på iPaden da en fuglekonge, Europas minste fugl, satte seg på mobiltelefonen.

Nesodden: - Jeg ble så overrasket. Jeg har sett mye småfugl, men denne har jeg ikke sett før. Den er jo så liten og man skulle nesten tro den var litt sky, men denne var ikke sky i det hele tatt, sier Bergquist og humrer.

Fuglekongen ble sittende og titte på verden fra Bergquists mobiltelefon, og da han tok med seg telefonen ut fulgte den lille kongen med.

- Med iPaden i den ene hånda og mobilen i den andre knota jeg fælt for å ta bilde av den lille gjesten. Jeg var redd den ville fly, men neida.

Da han la mobiltelefonen på utebordet, tittet majesteten rundt seg før den fløy tilbake til sitt kongerike.

- Det er så trivelig med slike naturbesøk. Vi har et rådyrtråkk her også, så jeg koser meg med det. Det var en morsom opplevelse, sier Bergquist.

 

Fuglekonge

Med størrelse på cirka ni cm er den Europas minste fugl, og også blant verdens minste og kan i størrelse sammenlignes med mellomstore kolibrier. Med vekt på rundt fem gram veier den ikke stort mer enn et kronestykke.

Fuglekongen bygger trolig det mest kunstferdige reiret av alle våre fugler og har også en formidabel formeringskapasitet. Arten er vanlig utbredt i nesten alle våre barskoger og sees ofte sammen med meiser om vinteren.

Bestanden varierer sterkt fra år til år. Norsk ornitologisk forening har beregnet at det hekker mellom 950 000 og 1,6 millioner par i Norge.

Kilde: Store norske leksikon

Kommentarer til denne saken