Betong falt ned fra taket i Brynstunnelen – åpner mandag

Artikkelen er over 3 år gammel

Brynstunnelen åpner mandag 06:00.

DEL

E6/BRYNSTUNNELEN: Klokken 01.40 natt til fredag ble det sydgående løpet i Brynstunnelen på E6 stengt etter at det falt ned betong fra den nordre portalen i tunnelen.

En periode ble trafikken omdirigert via E18, før det ble åpnet for biler i begge kjøreretninger i nordgående løp.

– Vi jobber nå så raskt vi kan med å få oversikt over skaden, sier leder for tunnelprosjektet, Hilde Ulvik, i en pressemelding fredag.

Det er et felt på to ganger to meter med betong som har løsnet, og en bil som kjørte inn i betongbitene, som lå i vegbanen, fikk mindre skader.

– Denne betongen har ingen bærende effekt, sier Ulvik.

– Det er heller ikke bærende betong over skadestedet. I første omgang pigger vi ned all murpuss i skadeområdet. Så må vi komme tilbake til hva vi gjør videre.

Uhellet skjer bare to måneder etter gjenåpningen etter lenger tids renovasjon av tunnelen. Det skjer også samtidig med flere andre store stenginger i Oslo, både på Oslo S og stengingen av Ekeberg - Svartdalstunnelen fra førstkommende mandag.

– Dette kommer dessverre i en allerede presset situasjon. Det kommer til å bli lange køer på E6/Ring 3. Vi oppfordrer alle som kan til å reise kollektivt, sykle eller gå.

Lørdag formiddag opplyser Statens Vegvesen at tunnelen åpner 06:00 mandag 3. juli.

I løpet av lørdag ettermiddag vil sørgående løp som har vært stengt siden fredag morgen åpnes for trafikk. Da vil nordgående løp stenges slik at vi kan gjøre en ekstra inspeksjon av tunnelen og gjøre sikringstiltak slik at det ikke er fare for at murpussen løsner.

– Når vi nå har entreprenør på stedet velger vi å gå grundig gjennom nordgående løp en gang til for å forsikre oss om at hele tunnelen er i orden. Skadene som oppsto i sørgående løp er reparert og løpet vil i løpet av dagen åpnes for trafikk. Vi vil da stenge det nordgående løpet en gang til slik at entreprenøren kan foreta en ekstra inspeksjon og gjøre sikringstiltak også her, sier Hilde Ulvik, leder i tunnelprosjektet.

– På mandag begynner vi for fullt arbeidene med Ekeberg- og Svartdalstunnelen og det er viktig at Brynstunnelen da er åpen med full kapasitet, sier Ulvik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.