Her kjører han i kollektivfeltet med tøydukken Anna i forsetet. Det ble en dyr lek

Mon tro om sjåføren synes ideen om å sette ei dukke i passasjersetet for å kunne kjøre i kollektivfeltet, var like glup da han ble fersket av lovens lange arm.

Mon tro om sjåføren synes ideen om å sette ei dukke i passasjersetet for å kunne kjøre i kollektivfeltet, var like glup da han ble fersket av lovens lange arm. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bildet politiet la på Facebook av en elbil-sjåfør som prøver seg på en spansk en i kollektivfeltet på E18 inn mot Oslo, sprer seg som ild i tørt gress.

DEL

OSLO: Mange tusen bilister kjører inn til Oslo hver morgen, og køene er både lange og saktegående enten man kommer sørfra eller nordfra.

Er man to eller flere i elbilen, kan man rulle forbi køen litt raskere i kollektivfeltet. En bilist gikk relativt langt i sitt forsøk for å utnytte denne regelen.

Han hadde nemlig kledd opp en mannekeng med parykk, solbriller og jakke, og plassert henne i passasjersetet i elbilen.

Men da Trafikkorpset i Oslo politidistrikt hadde kontroll av kollektivfeltkjøringen, ble sjåføren og hans "tause Birgitte" tatt på fersken.

Fritt frem for lading på Kolbotn skole - inntil videre

Rett på Facebook

Ikke nok med at den medgjørelige passasjeren kostet sjåføren dyrt. Stuntet ble selvfølgelig postet på Facebook av politiet:

"For noen dager siden hadde Trafikkorpset kontroll av kollektivfeltkjøringen på E18 inngående ved Strand, en strekning regulert for elbiler: Mellom kl. 07:00 og 09:00 er det kun lov å bruke feltet om du har minimum 1 medpassasjer. Så kom dette paret forbi. Sjåføren fikk kjøre videre 5350 kroner fattigere – forelegget ble vedtatt på stedet."

Måtte dra litt på smilebåndet

– Du skal være ekstremt kreativ for å bortforklare dette, sier avsnittsleder for Trafikkorpset i Oslo politidsitrikt, Finn Erik Grønli til Budstikka og innrømmer at de har dratt litt på smilebåndet av paret.

– Vi har jo hørt om at det forekommer, men jeg tror ikke vi har tatt noen tidligere, sier Grønli til avisa og påpeker at de har relativt hyppige kontroller.

"Stakkars mann"

I skrivende stund har godt over 4000 reagert på Facebook-posten, den er delt nærmere 400 ganger og over 530 har kommentert. Det er ingen tvil om at stuntet skaper irritasjon og latter.

Her er et utdrag fra kommentarfeltet:

"Bør stå på skiltet at medpassasjeren må være i live og være et menneske...

"Stakkars mann, ikke nok med at dama mangler både armer og ben, men dyr er hun og...

"Kan dere gjøre det på E6 Mortensrud-Nordstrand også? Jeg blir provosert av dem som kjører i 100 kmh i bussfeltet.

"Kanskje på tide og ta bort alle fordeler med elbil. De får nok ved reduserte avgifter ved kjøp.

"Flaut, og fortjent! Dama hans så litt blek ut - kanskje pga den stive boten?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags