Et øyeblikk med SFO-leder Johanna Kuijpens: – Mange politikere tror SFO er et oppbevaringssted

Foto:

DEL

Navn: Johanna Kuijpens

Alder: 43

Bosted: Drøbak

Yrke: SFO-leder på Dyrløkkeåsen skole

– Du leder SFO som er for 1.- 4. trinn. Hva tenker du om det nye skoleåret?

– Det er alltid utrolig hyggelig å bli kjent med nye foreldre, og ikke minst de nye barna. Vi har allerede hatt de fleste barna her fra 1. august på SFO, så vi er allerede godt kjent. Det er hyggelig å starte opp og komme i gang.

– Hva er den største utfordringen med jobben som SFO-leder, eller med skolen?

– Jeg føler ikke at det er så store utfordringer. Målet mitt er å holde SFO levende. For meg er det viktig at vi hele tiden har en utvikling, at vi har kontakt med foreldre og er til stede for alle barna.

– Det nærmer seg kommunevalg. Hva blir viktig for deg når du gir din stemme?

– Det er å se hvordan politikerne tenker på skolen, og ikke minst SFO. Vi ser ofte at politikere ikke vet så mye om SFO. Det hadde vært hyggelig om de kom på besøk til oss, så de blir kjent med hva SFO innebærer. Veldig mange politikere tror at SFO er et oppbevaringssted, og det er vi absolutt ikke. Vi har så mange aktiviteter vi kan tilby. Det er det viktigste for meg å se om politikerne har skjønt dette. Det er også flere private ting som jeg synes er viktig å følge med på.

– Som hva da?

– For meg er det viktig å beholde naturen og Frognmarka, selv om vi også skal ha utbygging og ha en sunn vekst. Det tror jeg er bra, da vi ikke skal være en liten øy. For meg er det viktig hvordan vi er mot flyktningene. Det er viktig at vi får integrert dem inn i Drøbak og på skolene. Det er et puslespill å finne ut hva det blir.

– Har du bestemt deg for hva du skal stemme på?

– Jeg er på to bein fortsatt, men jeg kommer meg nærmere.

– Du er fra Nederland. Hvordan endte du opp i Norge?

– Jeg kom hit i 2003 og har en mann som er halvt norsk. Jeg har jobbet på skolen siden 2008 og har to barn som går på Sogsti skole.

– Hva gjør du på fritiden?

– Jeg spiller basket i Drøbak. Jeg er også fotballtrener for DFIs 2010 jentelag.

– Kan du si en ting om Drøbak som er bra, og en ting som kunne ha vært bedre?

– Drøbak er et fantastisk sted å bo, med hyggelige folk, nær sjøen og naturen. Jeg kunne ikke ha tenkt meg å bo et annet sted. Det eneste negative er at bussen ikke går ned til sentrum, men stopper på Seiersten. Det blir litt utfordringer med SFO-barna.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags