Nå innfører Ryanair strengere regler for håndbagasje

Bare kunder som har kjøpt Premium og 2 håndbagasjer, Flexi Plus, Plus eller Family Plus vil ha tillatelse til å ta med deres normale håndbagasje om bord.

Bare kunder som har kjøpt Premium og 2 håndbagasjer, Flexi Plus, Plus eller Family Plus vil ha tillatelse til å ta med deres normale håndbagasje om bord.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Skal du ut å fly med Ryanair? Da bør du være klar over det nye regelverket for håndbagasje som nå har trådt i kraft.

DEL

– Hvis du ikke har kjøpt Premium og to håndbagasjer har du ikke tillatelse til å ta med håndbagasjekofferten din om bord. Bagen din blir sjekket inn i lasterommet, rapporterer flyselskapet via sin egne nettsider.

Må kjøpes

– Bare kunder som har kjøpt Premium og 2 håndbagasjer, Flexi Plus, Plus eller Family Plus vil ha tillatelse til å ta med deres normale håndbagasje om bord. Din bagasje av liten størrelse må ikke være større enn 35x20x20cm, og skal enkelt kunne plasseres under setet foran deg. Du kan ta med 1 håndbagasje som er 55x40x20 cm i størrelse og 1 liten håndbagasje, eksempelvis en håndveske, PC-veske etc. Din håndbagasjekoffert/-veske må ikke være tyngre enn 10 kg, melder selskapet videre.

Skal gi færre forsinkelser

Regelendringen skal føre til færre forsinkelser og øke hastigheten på ombordstigningen, rapporterer Ryanair.

– Vi tror at å tilby mer innsjekket bagasje til redusert avgift, vil oppmuntre flere kunder til å vurdere å sjekke inn en veske, noe som vil redusere det høye volumet av kunder vi har med to vesker ved boarding, noe som forårsaker flyforsinkelser, fortalte informasjonssjef Kenny Jacobs i Ryanair da det nye regelverket først ble omtalt i fjor.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.