Politiet er på vakt etter flere meldinger om stygg kjøring i høy hastighet på E6 torsdag kveld.

Kjørte i grøfta

En 18 år gammel bilfører hjemmehørende i distriktet ble stanset på vei nordover på E6 ved Korsegården i Ås. Farten hans hadde da blitt målt til 167 km/t i 100-sonen. Førerkortet er beslaglagt og forholdet anmeldt. Dette skriver Moss Avis.

Ifølge operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt hadde politipatruljen også fanget opp en melding om at det foregikk kappkjøring mellom noen andre biler i samme retning på E6.

– Patruljen hadde tatt posisjon i påvente av at disse bilene skulle komme. Da kom det en tredje bil i høy hastighet, og det ble signalisert at den skulle stanse for kontroll. Føreren kjørte av inn på en sidevei for å unndra seg kontroll, men var nok så fokusert på hvor vi var at han glemte å se fremover, sier Sveen, som understreker at det ikke var snakk om noen politijakt.

I en sving kjørte bilen av veien, men ifølge operasjonslederen kom føreren uskadet fra det. Mannen som er 19 år og også hjemmehørende i distriktet fikk førerkortet beslaglagt og saken blir anmeldt.

– Føreren la seg flat og erkjente forholdet, men han må nok belage seg på ikke å ha førerkort på en god stund.

Bilene som skal ha kappkjørt ble ikke stanset.

Hårete kjøring

Hvorvidt episodene med råkjøring på motorveien har noen sammenheng med skjærtorsdagsfeiringen i Strømstad å gjøre, kjenner han ikke til. Det er ingen ting som tyder på at det er «rånebiler».

– I journalen er bilene oppgitt som normale personbiler. Men førerne har ikke oppgitt noen grunn til råkjøringen, sier han.

Han mener at det bare er tilfeldig at den hasardiøse kjøringen ikke har ført til ulykker.

– Det er rett og slett hårete kjøring. Når det rapporteres om 167 km/t er hastigheten nedjustert. Sannsynnligvis var den betraktelig mye høyere. Det krever både gode kjøreferdigheter pluss en bil i teknisk god stand, og vi vet at det ofte ikke er tilfelle. Det er svært alvorlig, og veldig viktig å få tatt disse her.