BRUSSEL: Tom Kåre Nordskaug Næss fra Ås jobber som flymekaniker på den internasjonale lufthavnen Zaventem i Brussel, og bare tilfeldigheter gjorde at han ikke var i nærheten av der det smalt i den europeiske byen tirsdag, skriver ØB.

– Akkurat nå er det unntakstilstand, forklarer Næss, som satt i leiligheten og hørte om hendelsene på nyhetene. Nå tar han sine forholdsregler og holder seg unna folkemengder.

Han forteller at all kollektivtrafikk i sentrum av byen er innstilt og de fleste veiene rundt EU-kvartalet er sperret av.

– Selvfølgelig føler jeg frykt, sier flymekanikeren, men forteller at han også føler seg heldig.

– Jeg var veldig heldig i dag, siden jeg har min første fridag etter en syvdagers arbeidsperiode, legger han til.

Anspent siden Paris-terroren

I går spiste Næss middag bare et steinkast fra der eksplosjonen skjedde. I morgen skal han egentlig ut for å fly i forbindelse med en jobbreise.

– Det er bare tilfeldigheter som gjorde at jeg ikke var i nærheten da det skjedde.

– Du har vel noen kolleger som er midt oppi dette?

– Jeg kjenner ikke så mange som er på det andre skiftet, det eneste jeg vet er at veien jeg må kjøre for å komme til hangaren jeg jobber i, er stengt av. Jeg har fått mange samtaler fra venner og familie som er bekymret, spesielt siden de vet jeg jobber på flyplassen.

– Hva tenker du om at noe sånt kunne skje? Kommer det som lyn fra klar himmel?

– Det har vært veldig anspent i Belgia helt siden det som skjedde i Paris. Militær personell på alle store offentlige steder har nesten blitt en vane. Etter jeg hørte om at politiet hadde aksjonert mot Paris-terroristene i sentrum så var det nesten forventet at noe kom til å skje, men ikke så raskt og så stort.