Gå til sidens hovedinnhold

Voldsom personstrid om sommerkonserter

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeiderpartiets Kjell Engebretsen og kultursjef Pål Mørk surret det angivelig til med informasjon om betaling for sommerkonserter (100 kr) i Drøbak kirke. Senterpartiets Hans Kristian Raanaas gikk rett i strupen på Arbeiderpartiets Kjell Engebretsen da kommunestyret diskuterte den betente saken.

– Jeg må beklage at jeg benyttet sterke ord overfor samtlige medlemmer i forrige møte, i formannskapet. Det var ikke ment mot alle, sa Senterpartiets Hans Kristian Raanaas, før han gjorde det tindrende klart at han står bak hvert knallharde ord han har sagt.

Men det rettes mot kun en person: Kjell Engebretsen i Arbeiderpartiet.

Han er leder av (OOK).

– Hele saken dreier seg om et forslag om å ta inngangspenger for sommerkonserter. Det var ikke innført, men ble plutselig satt opp på sakskartet. Rådmannen tok ikke ordet da saken ble behandlet i OOK, og det ble en del diskusjon som avslørte at utvalgsleder Engebretsen endret forklaring. Rådmannen også. Utvalget ble informert om deler av forklaringen. For meg er dette tillitsbrudd, sier Hans Kristian Raanaas, og legger til at det er ganske alvorlig.

– Har beklaget tabben

– Altså, det var kultursjefen som tok kontakt med meg og spurte. Jeg sa jeg tror det er på plass med betaling, svarte Kjell Engebretsen (Ap).

– Kultursjefen ringte igjen og sa at det er det ikke, så jeg tok kontakt med rådmannen og fikk det bekreftet. Rådmannen sier da at det kan innføres betaling hvis vi får det med til rapporten av første tertial, sa Kjell Engebretsen fra kommunestyrets talerstol, som tidvis framsto mer som en vitneboks.

– Jeg var nok ikke tydelig nok, for etter en stund kommer det en bekjentgjøring fra kommunen om at det vil koste 100 kroner i inngangspenger for sommerkonsertene. Jeg informerte OOK, og det hele endte med et vedtak om 100 kroner i inngangspenger, sa Engebretsen, som slo hardt tilbake mot Raanaas.

– Jeg er forbauset over at Sp forsøker å tvære ut denne saken til noe mer enn det den er, nemlig en tabbe, sa Engebretsen.

Angrep fra FrP

FrPs Ole Scheie sa at Raanaas ikke skal stå helt alene i denne saken. Jeg vil jeg støtte Raanaas 110 prosent. Jeg tok opp spørsmålet om hvordan det er mulig å sende ut informasjon om inngangspenger FØR det er vedtatt politisk, sa Scheie.

– Tidsrammen kan jo ikke være korrekt. Både i en informasjonsbrosjyre og i Amta har kultursjefen slått fast at det blir betaling, FØR det er vedtatt. Jeg reagerte umiddelbart da jeg lete i informasjonsbrosjyren at politikerne har vedtatt dette, Scheie, som beskrev Engebretsens forklaringer i ettertid som «forsøk på en dekkoperasjon eller hva det er».

– Det henger uansett på greip når man tar tidsperspektivet med i spillet, sa Scheie.

SVs Sylvi Ofstad Samstag mener at det ikke er grunn til å skrike så høyt opp, noe som fikk Scheie til å gå løs på SV for å ha forståelse bare når det er et tema som partiet ikke er så engasjert i.

Hans Kristian Raanaas presiserte at det fortsatt er prosessen han reagerer mot, ikke summer.

Deretter ble inngangspenger på 100 kroner ved sommerkonsertene vedtatt nesten enstemmig.

Bildeserie

Se bilder fra kulturskolens sommerkonsert!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.