– Da jeg var liten kunne jeg ikke gå på skole, vi fikk ikke tid til å hvile eller å leke, forteller Hamid. Han syns at alle barn skal få oppfylt sin rett til å gå på skole.

Hamid er flyktning fra Afghanistan og bodde i fjor høst på et omsorgssenter for enslige asylsøkende barn. Her hadde han sitt første møte med norsk frivillighet og Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press.

Møt Hamid i videoen nederst i denne saken.

Hjelp

Siden dette møtet har han vært aktiv i organisasjonen og deltatt på seminarer og sommerleir.

Hamid er også blitt en del av Redd Barnas barneambassadører, som er en gruppe barn som kommer med innspill til Redd Barnas politikk, samtidig som de fronter barnas stemme i møte med politikere og lignende. De holder også presentasjoner for skoleklasser både i lokalmiljøet og nasjonalt. Her får Hamid brukt sin historie og bakgrunn når han snakker om barns rettigheter.

– Jeg fikk masse hjelp av andre da jeg var på flukt, forteller Hamid. Nå må jeg hjelpe de andre som er på flukt.

– Og jeg er stolt av å være barne- og ungdomsambassadør for Redd Barna sier Hamid.

 

Inkludert

–Vi vil vise at alle kan bli frivillig og at det finnes en bredde i frivilligheten som gjør at alle kan føle seg inkludert et sted. Vi ønsker at flere skal finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av å være til nytte, sier Prosjektleder for Frivillig.no Vanja Konradsen.

De nominerte til Årets Nykommer i Frivilligheten er derfor helt vanlig ekstraordinære folk som nylig har funnet ut at de vil gjøre noe for andre i fritiden sin.

Prisen deles ut av Frivillig.no og Frivillighet Norge på Frivillighetsdagen på Sentralen i Oslo 5. desember.