Frogn-folk vil bygge i Holtskogen

Sylvi Ofstad Samstag er leder i Frognmarkas venner.

Sylvi Ofstad Samstag er leder i Frognmarkas venner. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

I en meningsmåling fra Synnovate MMI er det klart flertall blant Frogns innbyggere for å si JA til utbygging av Holtskogen.

Lederen i Frognmarkas Venner, Sylvi Ofstad Samstag, sier likevel i en pressemelding at hun er svært glad for at mange støtter kampen for å bevare dette mer enn 500 mål store markaområdet.

Tallenes tale er likevel klar:

39 prosent er for utbygging.

29 prosent er mot utbygging.

32 prosent vet ikke.

Undersøkelsen ble foretatt blant et representativt utvalg på 400 personer over 18 år.

Frognmarkas Venner har selv regnet dette om til omtrentlig antall personer. Da blir det ca 4000 voksne som vil bygge ut, mens bare 3000 vil bevare Holtskogen.

Sylvi Ofstad Samstag legger vekt på at Holtskogen er viktig både for friluftslivet, kulturminnene i området og for det biologiske mangfoldet. Hun mener foreningen nå har et veldig godt grunnlag for videre arbeid med å sikre Frognmarka. Hun mener at 29 prosent motstand mot utbygging er et høyt tall.

- Da vi startet opp vårt arbeid var det bare noen få røster som hevet seg i protest mot utbyggingen. Derfor er vi ikke overrasket over at det fortsatt er et flertall som synes det er greitt å legge næringsvirksomhet i Holtskogen. Vi har likevel en klar oppfatning av at den gruppen som ønsker å redde Holtskogen fra nedbygging, er voksende, sier hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags