Lykkes ungdommene håper de å få fart på bedriften der ideen deres er å sy bager av utrangerte bukser.

– Vi har startet en ungdomsbedrift vi har kalt StoryBag UB. Og vår forretningsidé er altså å sy om tekstiler til vesker og bager, forteller Lesteberg, som legger til at ungdomsbedriften drar med seg brukerne fra Drøbak eldresenter til å sy om bukser til vesker og bager.

– Vi har allerede knyttet mange kontakter, og interessen for produktene våre er stor, sier ungdommene til Amta.

Gjennomførte salgsmesse

I år er det 14 ungdomsbedrifter ved Frogn videregående skole, og nylig ble en salgsmesse gjennomført der også DNB-prisen ble utdelt. En utnevnt jury bestående av representanter fra næringslivet fra Drøbak hadde en krevende oppgave med å velge en vinner blant alle de 14 bedriftene. Det ble delt ut til sammen 21 priser fordelt på åtte kategorier.

 

Storybag UB var altså den ungdomsbedriften som sopte med seg flest priser, til sammen sju. Deres forretningsidé er å sy om tekstiler til vesker og bager. Noe de gjør sammen med eldre mennesker i Drøbak,

– I et slikt samarbeid får vi muligheter for å hygge oss med de eldre, og ikke minst samarbeider vi om å lage bager og vesker av brukte klær. Dette er en vinn-vinn-situasjon der ikke minst vi lærer mye av de eldre, forteller Jacob Lesteberg.

 

Lærer Liv Ellefsen forteller at ungdomsbedriftene har to messer dette skoleskoleåret. 25. januar er det Follo-mesterskapet, og i slutten av februar konkurrer alle ungdomsbedriftene i Akershus mot hverandre i Gründer Expo.

Ungdomsbedriftene blir butikker på ordentlig gjennom hele skoleåret, før de legges ned ved skoleårets slutt. Hvis da ungdommene ikke velger å drive bedriften videre i privat regi.