MANGE HAR LATT seg berøre av den sterke historien til ti år gamle Angelica Simonsen som før jul fikk tilbakefall med leukemi og etter påske skal ha en beinmargstransplantasjon. At Angelicas familie midt i krevende sykdom og behandlinger har vært nødt finne seg et nytt bosted, har rammet dem også økonomisk. Det har familien vært åpne om.

I ATELIERET TIL
klesdesigner Elin Henriksen Billing lyder glade utrop.
– Den var fin! Å se der – den laget jeg!
Mina, Emma, Mikkel og Celina står storøyd rundt bordet ettersom de ferdigmonterte klærne legges fram.
For to uker siden var de samlet til en «klippe-lime-kveld» med redesign. Lise Arvesen i barneklærfirmaet VirreVapp i Drøbak fant fram vareprøver som barna fikk lov til å trylle om slik de ønsket. Ermer på et plagg fant veien til et annet. Det ble klippet og festet knapper og bånd med nåler og tape, før skredder Elin overtok for å sy klærne skikkelig.


– Det var veldig morsomt, smiler Mikkel Arvesen (8), som er medelev med Angelica på Drøbak Montessori barneskole. Det samme er Celina Munck-Johansen (10) som synes «oppdraget» er noe av det morsomste hun har vært med på.  

Flere saker om Angelica:

Angelica (10) og familien flytter

Angelica får beinmargshjelp 

Kreftsyke Angelicas familie blir husløse


– VI HAR LEST OM om Angelica og kjenner henne fra skolen, forteller Franciska Munck-Johansen. Når man har barn selv, er det ikke vanskelig å sette seg inn i familiens situasjon. Hun avklarte med familien at dette var en håndsrekning de satte pris på. Deretter tok hun ideen om å la «barn hjelpe barn» videre til gründer og klesprodusent Lise Arvesen, som tente umiddelbart.
– Det er så lett å føle seg maktesløs når vi ser hva Angelica og familien går igjennom. Da blir mange problemer i livet vårt bitte små. Men det er viktig å huske på at alle kan gjøre litt og det er godt å få bidra med noe. Nå har vi tatt klær vi hadde til rådighet og latt barn spesialdesigne en liten kolleksjon til inntekt for Angelica og hennes familie. Når familien selv er åpen om sin tøffe tid, er det lett å hjelpe, sier Lise Arvesen. 

Fra i dag starter auksjonen av klesplaggene på bloggen som du kommer til ved å trykke HER

Der kan man by på plaggene fram til onsdag 25. mars klokken tolv.


IDA SIMONSEN, MOR til Angelica, har nesten ikke ord. Hun ble så rørt av omtanken fra mammaene på skolen. Tårene trillet da hun ble spurt om hun syntes initiativet var greit. Også Angelica gleder seg over at noen vil hjelpe.
– Jeg alltid vært sta og tenkt at dette klarer vi, men nå er det vi som får lov å ta imot, og det er en veldig uvant situasjon for meg. Men dette er hva jeg har lært av årene med sykdom – at jeg skal si takk og ta imot når noen vil hjelpe.


Da det så som svartest ut på boligfronten, så var familien en stund inne på tanken på å flytte til et annet sted med Montessori-skole, hvor de kanskje kunne fått leie en mer egnet bolig.
– Noe av det som gjorde at vi ikke valgte den løsningen var nettopp den rørende omtanken til mange flotte mennesker i Drøbak. Jeg tror absolutt ikke vi hadde fått den typen hjelp og støtte om vi hadde bodd på et større sted, så på godt og vondt – på små steder vet alle alt om alle – og det gjelder å oppføre seg sånn noenlunde ordentlig. Nå får vi oppleve alle de positive sidene med å bo på en liten plass, sier Ida Simonsen, som sammen med mannen André og en av sine to sønner kom til Drøbak for tretten år siden.


NÅ ER BÅDE
de unge redesignene og mammaene deres spent på responsen.
– Vi oppfordrer næringsliv, butikker, privatpersoner – ja alle til å være med. Hver eneste krone går uavkortet til denne familien som trenger alt de kan få i en tøff tid. Om man trenger klærne eller ikke bør ikke være avgjørende, de kan man gi bort eller se symbolsk på, sier de tre mammaene som også presiserer at man også er velkomne til å bidra med gavebeløp, om man ikke vil være med å by.


– Ingen beløp er for små, og ingen for store, sier Lise Arvesen. Gründeren føler med Angelicas foreldre som er selvstendig næringsdrivende og har brukt tid og penger på å få bedriften sin opp å stå. Frem til sommeren må de betale dobbel husleie og forsøke å holde bedriften på beina, samtidig som også mor Ida har kreft og Angelica skal på isolat i mange uker.


– Jeg sender en ekstra appell til firmaer og næringsliv i lokalsamfunnet om å bidra, sier Lise Arvesen.