Badegjestene møtes av 30 kilo bæsj per dag

Artikkelen er over 1 år gammel

I de verste periodene møtes badegjestene av 30 kilo bæsj per dag.

DEL

Gjessene driter ned stranda i Brevik og områder omkring. Beboere har klaget og rådmannen fikk for et år siden i oppdrag å lage en lokal forvaltningsplan for gjess i Frogn. Rådmannen fikk hjelp fra blant andre fire naturforvaltning-studenter ved NMBU, Fredrik Gustavsen, Sunniva Østvik Hage, Espen Kristoffer Jenssen og Liv Mette Poverud. De skrev en oppgave om temaet der de lokale forholdene i Oslofjorden ble klarlagt.

Derfor får politikerne i Miljø Plan og byggutvalget nå en ekte drittsak i fanget med forslag om diverse tiltak som skal motvirke problemet som har gjort stranda på Brevik i nordre Frogn utilgjengelig for folk. Problemet med grågås, hvitkinngås og kanadagås har også rammet andre områder. Sistnevnte gåseart er for øvrig svartlistet. Det er altså en uønsket art, akkurat som kongekrabben og brunsneglen.

Studentene foreslår flere tiltak, blant annet en hekk som gjør Brevikstranda vanskelig å bruke som «rullebane». Uansett hva politikerne går inn for anbefaler studentene samarbeid med tilgrensende kommuner med fokus på bestandsregulering, og rådmannen anbefaler at NMBU-studentenes forslag til forvaltningsplan for gjess for Frogn legges på høring.

Blant studentenes forslag er diverse tiltak innenfor eggpunktering, skremming, felling og andre tiltak. De har gjort et omfattende og grundig arbeid selv, men retter i sin rapport likevel stor takk til blant andre emneansvarlig Vidar Selås ved NMBU og Eli Moe i Frogn kommune.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags