Strømmen er tilbake i Frogn etter nesten 15 timer

UTEN STRØM: En god del kunder har vært uten strøm i Frogn natt til tirsdag og tirsdag morgen.

UTEN STRØM: En god del kunder har vært uten strøm i Frogn natt til tirsdag og tirsdag morgen. Foto:

Av

Tirsdag kveld og onsdag morgen var en rekke husstander i Frogn uten strøm. Først ved 11:30-tiden onsdag hadde alle fått strømmen tilbake.

DEL

- Alle hustander i Frogn har nå fått tilbake strømmen, opplyser kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund ved 12-tiden onsdag.

Feilen oppsto allerede tirsdag kveld i 21-tiden og i morgentimene onsdag jobbet Hafslund fortsatt på spreng med å få strømmen tilbake til alle sine kunder.

– I Frogn falt strømmen ut ved 21:24-tiden tirsdag kveld. Da gjaldt totalt 595 kunder i Frogn. Ved 05:30-tiden onsdag morgen gjensto 150 kunder og ved 11:30-tiden fikk siste kunde igjen strømmen, opplyser Schau.

– Vil ta litt tid

Kommunikasjonssjef Schau sa følgende til Amta litt før klokken 08 onsdag morgen.

– Det var 40.000 strømløse kunder i går kveld i vårt område, men nå har de fleste fått tilbake strømmen. I Frogn handler det om trefall. Det er rett og slett trær over linjer. Dette er krevende og vanskelig når det er mye vind, påpeker han.

Onsdag morgen like før klokken 08 skal det være rundt 700 kunder i Hafslunds område som var strømløse.

Vind og trefall

Sterk vind skapte store problemer for Hafslund på Østlandet i går. En periode var hele 26.000 strømkunder på Romerike uten strøm. Flere trær skal ha veltet og falt over strømledninger.

– Jeg skulle ønske jeg hadde noe godt svar på når strømmen kommer tilbake, men det har jeg ikke, sa kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund til Romerikes Blad.

Norgesnett melder på sine hjemmesider at det ikke skal være noen strømbrudd i området de har ansvaret over.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags