Hærverk sees i sammenheng med søppelbranner på Ullerudåsen

På Ullerudåsen ble det gjort hærverk natt til søndag. I tillegg til at flere søppelkasser ble tent på, ble Gunnar Hansens blomsterpotte knust.

På Ullerudåsen ble det gjort hærverk natt til søndag. I tillegg til at flere søppelkasser ble tent på, ble Gunnar Hansens blomsterpotte knust. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Vi hørte at det smalt. Da jeg kom ut så jeg at blomsterpotten var knust, og jeg hørte jeg lyden av en ungdomsgjeng lenger nede i gata. Jeg fortet meg å kle på meg og løp etter, men da var de allerede borte, sier Gunnar Hansen.

Hendelsen skjedde rundt klokken ett natt til søndag. Hansen tok kontakt med politiet, som allerede var i området på Ullerudåsen sammen med brannvesenet etter meldinger om brann i søppelkasser. Mannskaper fra Follo BV Korsegården slukket småbrann i flere søppelkasser.

Søkte etter ungdommene

– Politiet holdt på med søk etter ungdomsgjengen lenge, forteller Hansen.

Han syns det er ubehagelig at noen har tatt seg inn på eiendommen hans og gjort hærverk.

– De må et stykke opp i gården vår for å komme til disse blomsterpottene, de står ikke akkurat nede ved veien. Det samme gjelder naboen, som også fikk knust sin blomsterpotte, sier Hansen, og legger til:

– Noen knuste blomsterpotter er bare irriterende, det er jo ikke farlig. Det kan være farlig, er når noen tenner på i søppelkasser. Det er mye mer alvorlig.

Har noen navn

Børge Løge, operasjonsleder i Øst politidistrikt, bekrefter at de fikk melding om de knuste blomsterpottene og brann i søppelkasser.

– Vi mistenker at det er ungdomsgjengen som står bak begge deler, sier Løge, som videre forteller at de natt til søndag var ute med to politienheter for å lete etter ungdommene, uten hell.

– Vi har et par navn vi kan jobbe videre utfra. Det kan bli iverksatt etterforskning, sier Løge.

Gunnar Hansen la ut bilde av den knuste blomsterpotten på Drøbaksvenner, og han forteller at hensikten med å dele hendelsen på sosiale medier er å gjøre andre mer oppmerksomme.

– Hvis folk følger med litt, bremses slik oppførsel, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags