Det som skulle bli en flott Valentinsdag med kjæresten ble istedet en svært dramatisk dag for tidligere glamourmodell Helene Rask, som har vokst opp på Fagerstrand på Nesodden.

Hun forteller selv om det i bloggen sin.

- Lykkelig og lett på foten, med kjærlighet i hjertet og solskinn i ansiktet gled skiene lett avsted i snøen. Vi var noen av de første i sporet den dagen. Vi forhastet oss ikke. Stoppet, tok bilder, klemte og virkelig nøt denne stunden til det fulle. Så var det denne lille bakken med en slak liten sving i enden. Det er nesten så jeg ikke kan kalle det en sving en gang. Mer en møteplass der du kan velge løyper i ulike retninger, i enden av en liten dal. Vi gikk der jo dagen før – tar jeg meg ofte i å tenke. Det gikk jo helt fint. Bare ikke nå - ikke denne gangen!

Ble svart

Rask sier at det svartnet for henne.

- Det blir litt surrealistisk å gjenfortelle noe jeg ikke husker mye av. Det ble svart. Jeg traff et grantre med skarpe greiner som var kappet i enden. De fungerte regelrett som spyd mot hode og kropp.

Skadene var såpass alvorlig at hun ble fraktet til Hamar sykehus.

- Jeg husker minimalt. Kun at smertene var intense, som om de skar igjennom hele kroppen. På Hamar sykehus gjør de en flott jobb for å kartlegge og utelukke eventuelle skader og traumer. Jeg er hardt skadet, men på mirakuløst vis mest forslått. Etter en rekke tester, røntgen og målinger blir jeg lagt i narkose og sydd både i hodet og låret.

 

Nå trenger hun tid til å bli frisk igjen. Torsdag som var skulle hun egentlig reist på ferie, men måtte droppe den turen.

- En planlagt ferie med venner til en nydelig øy i Karibien. Og vi som har gledet oss så mye. Det nytter ikke å tenke på det nå. Jeg kunne på ingen måte komme meg avgårde i den formen jeg var og er i. Turen måtte vike for hvile og restitusjon. Det nytter ikke å sørge eller ergre seg, heller prise seg lykkelig over at jeg forhåpentligvis snart er like hel igjen.

Til Vestby Avis sier hun dette i en melding søndag kveld.

- Jeg er på bedringens vei og har hatt utrolig flaks. Alle prøver tilsier at jeg blir bra igjen, men det vil ta tid.

 

Fått seg kjæreste

Samtidig røper hun i bloggen sin at hun har fått seg kjæreste.

- Jeg har kanskje ikke fortalt at jeg har fått meg kjæreste? Det er veldig nytt, men vi er forelsket og har det utrolig godt, morsomt og artig sammen. Et vennskap har utviklet seg til kjærlighet. Det kom på et vis fra ingen steder, men er veldig harmonisk og fint. Intet er som to sjeler som smelter sammen.

Og tross den stygge smellen, Rask kommer til å ta en ny skitur i fremtiden.

- Som kjent blir livet sjeldent som man planlegger. Jeg gleder meg til fortsettelsen og velger å ta med meg de gode minnene fra turen vår. Trysil er fantastisk. Gleder meg allerede til neste tur på fjellet, dog med enda større forsiktighet.