Cirkus Arnardo til Drøbak som del av landsomfattende 70-årsfeiring

Ship-shape, sytti og sesongklar! Hele landet vil få besøk når Cirkus Arnardo i år feirer 70 år. I påsken kommer sirkuset til Drøbak.

DEL

Drøbak: Siden starten i 1949 har ni millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12.000 forestillinger. 


Og allerede tirsdag 16. april kan nye publikummere ta plass i sirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturneen gjester Drøbak og Høiåsbanen.

– Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om cirkusets grunnlegger Arne Arnardo.

– Og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente sirkusgründeren, og også sønn av sirkusnestoren Arild Arnardo. 

– Nå tripper vi etter å komme i gang. Artister og crew er klare til å sette av gårde til byer og grender, over hav og land. Så er da også denne jubileumsforestilling som nå skal fremføres tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.

Elegante antrekk

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.

– Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere. Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier Arnardo.

Årets show byr også på sykkelakrobatikk med BMX-flips og trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle sirkusartister og lager «flyakrobatikk» i en kombinasjon av trapez og Bungee.

De hestefrelste får møte ponnier i samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken VOV-faktor. For å nevne noe.

Fra Sverige kommer David Hammerberg med dristig luftakrobatikk. Foto: Edith Camilla Svensson

Fra Sverige kommer David Hammerberg med dristig luftakrobatikk. Foto: Edith Camilla Svensson Foto:

250 år med sirkus

I 2018 var det 250 år siden det moderne sirkuset ble født, i England, i 1768. Dette vies nå stor oppmerksomhet i kulturminister Trine Skei Grandes hilsen og forord til årets programblad.

For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, jo da, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo, turnéleder i Cirkus Arnardo.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags