Trailertrøbbel i snødrevet på mange av Follos hovedveier

Trailertrøbbel: Dachser venter 16 vogntog inn i natt, og foreløpig står de første bom fast i bakken opp mot terminalbygget. Foto: Ivar Ruud Eide

Trailertrøbbel: Dachser venter 16 vogntog inn i natt, og foreløpig står de første bom fast i bakken opp mot terminalbygget. Foto: Ivar Ruud Eide

Av

Det er stadig flere som sliter på snøføret nå, og verst er det trolig for firmaet Dachser som venter 16 vogntog inn i natt.

DEL

Frogn/Nesodden/Follo: Politiet melder om en rekke trafikale utfordringer torsdag kveld og natt til fredag grunnet snøværet.

Amtas fotograf Ivar Ruud Eide bevitner at det er trailere i trøbbel:

– Det står trailere på kryss og tvers her på Nessetveien og videre ut på E-6, og ved Horgen står bilene bom fast på motorveien. Det ble forsøkt å få dem til å kjøre rundt via Årungveien, men også det var nytteløst. Dermed står det nå bom fast her på motorveien, så dette vil ta tid. Det er selvfølgelig såpeglatt opp Sundbybakkene også, der biler har kjørt ut, melder han i snøkaoset nå en halv time etter midnatt.

Bom fast: Trailere står i en lang kø på E6 akkurat nå,  og det vil trolig ta lang tid før de kommer seg videre. Foto: Ivar Ruud Eide

Bom fast: Trailere står i en lang kø på E6 akkurat nå, og det vil trolig ta lang tid før de kommer seg videre. Foto: Ivar Ruud Eide

– Det er en semitrailer som har tverret, skriver politiet i 21:30-tiden og legger til at det skal ha skjedd i Osloveien ved Ottarsrudkrysset.

– Sjåføren forsøker å løse dette med kjettinger.

I 22-tiden melder Amtas journalist Staale Reier Guttormsen at bilberger er på vei. Politiet er på stedet og blir på plassen til bilberger dukker opp. Det skal være en utenlandsk trailersjåfør som står fast. Trafikken skal nærmest forløpe som normalt ved stedet siden traileren bare blokkerer det ene feltet. Men sledeføret opp Ottarsrudbakken medførte likevel vanskelige kjøreforhold for flere bilister som slet med å forsere bakken.

STÅR FAST: Denne traileren har i likhet med flere store problemer torsdag kveld.

STÅR FAST: Denne traileren har i likhet med flere store problemer torsdag kveld. Foto:

Øst politidistrikt har i løpet av ettermiddagen og kvelden meldt om en rekke uhell. Tidligere i dag var det en trafikkulykke på Nesodden. En person ble skadet i uhellet.

Mer om det her:

Det er tidligere i dag sendt ut advarsel mot kjøreforholdene på Østlandet.

– Torsdag kveld og fredag ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader. Vi ber bilister kjøre etter forholdene og vise hensyn, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter torsdag kveld.

Statens vegvesen har også kommet med en oppfordring på sin Twitter-konto.

– Nå som det er endring i været og veiene er glatte, er det lurt å kjøre varsomt. Bruk rett dekk og riktig lys.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags