Nå blir det forbudt å kjøre forbi i Frogntunnelen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

- Det er skikkelig kult. Du kan sende mine takksigelser til de 25.557 personene som delte Ellens facebookpost den 23. juli, sier frognordfører Thore Vestby.

Fredag ettermiddag møtte han Gunnar Melgaard, leder for Hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Nils Erik Bogsrud, leder for Statens Vegvesen i Akershus. De diskuterte hvilke muligheter som finnes for strakstiltak i Frogntunnelen.

Bakgrunnen er et facebookinnlegg skrevet av drøbakingen Ellen Paulsen. Hun skrev et rørende facebookinnlegg om en ekkel forbikjøring i Frogntunnelen, det var like før det ble en storulykke.  Innlegget ble delt over 25 tusen ganger, og veisjefer, trafikkeksperter og politikere roste henne for bidraget til trafikksikkerheten. Nå har hun altså klart å gjøre en forskjell. Paulsen står midt oppi en bryllupsfeiring med storinnrykk fra slekt og familie når Amta ringer.

Jubelkveld!

- Her er det full jubel i stua! Det som er fantastisk fint at de har kastet seg rundt og får gjort noe med en gang. Tenk nå blir det forbudt å kjøre forbi i Frogntunnelen. Det reduserer risikoen for møteulykker, og at folk opplever det samme som vi gjorde, med dårlig utfall, sier Ellen Paulsen.

- Det er en jubeldag for trafikksikkerheten, det er det det er, sier Paulsen.

Ordføreren kaster seg med i jubelkoret.

- Dobbel sperrelinje er et billig tiltak med stor effekt, sier Vestby.

Ellen Paulsen engasjerer seg sterkt i trafikksikkerheten i Frogntunnelen.

Ellen Paulsen engasjerer seg sterkt i trafikksikkerheten i Frogntunnelen. Foto:

Sperrelinjen skal males opp i forbindelse med asfaltarbeidet som er i gang på veistrekningen nå, og kan være på plass veldig raskt, ifølge ordføreren. At det ble sperrelinjer er ingen lettvintløsning, ifølge veivesenet.

- Det er et tiltak vi bruker så lite som mulig, for å sikre at effekten beholdes. Men med ulykkesstatistikken for Frogntunnelen, så er det absolutt riktig å tenke at her kan man bruke det. Det var overraskende mange ulykker i tunnelen, sier Nils Erik Bogsrud i veivesenet.

Veivesenet har ikke rukket å undersøke om bredden er tilstrekkelig for romlelinjer, men ønsker å få til det også hvis veien er bred nok. Vegvesenet mener ytterligere skiltforbud overflødig.

Ikke plastvimpler

Frognordfører Thore Vestby har engasjert seg i saken, og gikk ut i Amta og  lovet at han skulle kjempe for plastvimpler. Det blir det mest sannsynlig ikke noe av, for veivesenet har dårlige erfaringer med slike.

- Det er ting som blir nedkjørt og ødelagt, og trenger stadige reparasjoner. Vi prøvde det på E6 før det ble firefelts vei, og vet det fungerte veldig dårlig i en tunnel i Oppland.  Trafikksikkerheten er veldig kortvarig, og sjåførene av utrykningskjøretøy synes ikke det er en god løsning, sier Nils Erik Bogsrud, leder for Statens Vegvesen i Akershus.

Elektronisk varsling vurderes

Det er en kjent sak at det fort blir trafikkaos rundt Frogntunnelen når Oslofjordtunnelen stenger, fordi folk ikke vil stå i kø, og prøver å snu.

- Hva med elektronisk varsling med tanke på Oslofjordtunnelen?

- Der er de allerede i gang med å vurdere en forbedret varsling på E6, for de er klar over problematikken. Dette gjelder spesielt nordfra og sørover. Det er ikke så viktig å fokusere på sørfra til nordfra, for de som kommer derfra kjører over Korsegården. Så her kunne vi bidra med litt lokalkunnskap, sier Vestby.

Spesielt drøbaksbussene har behov for den elektroniske varslingen, med tanke på de hyppige avgangene. Når bussene bidrar til korken blir det fort kaos.

- De skjønte det argumentet. Men de kan ikke si nøyaktig når det vil komme på plass, sier Vestby.

Det er snakk om å legge den varslingen til infotavlen som står plassert på Vinterbrosletta. Vegvesenet må se på om den tåler den ekstra informasjonen.

LES OGSÅ:
Thore Vestby lover snarlige tiltak for sikkerheten i Frogntunnelen
"Bare det skremmende hullet og de store betongveggene og utryggheten mange føler på sin ferd under fjorden"
Oslofjordtunnelen er dobbelt så brannfarlig som tunnelverstingene

En seier om gangen

Ellen Paulsen er også veldig fornøyd med at vegvesenet skal se på den elektroniske varslingen.

- Dette er jo noe som folk i Frogn har snakket om i alle år. Det er fint med møter, men det er enda finere når det kommer noe ut av dem, sier Paulsen.

- Hva tenker du om at det må en dame og et facebookinnlegg til for at noe skal skje?

- Det er jo litt synd at det må slike viorkemidler til, men det viser jo at det lønner seg å skrike høyt når det er noe som ikke er riktig. Dette er egentlig sosiale medier på sitt aller beste. Så får det bare være at dette tiltaket skulle kommet for lenge siden, sier Paulsen.

Hun lover å følge opp på sin nye hjertesak, og har tanker om flere tiltak i fremtiden.

- Vi får ta en seier om gangen, sier Paulsen.

Over 24 000 personer har delt Ellens innlegg om nesten-ulykken i Frogntunnelen 

Ellen Paulsen og Cato Torp Hadde en ubehagelig opplevelse i Frogntunnelen. Etter Ellen skrev om nestenulykken på Facebook har responsen vært enorm.

Ellen Paulsen og Cato Torp Hadde en ubehagelig opplevelse i Frogntunnelen. Etter Ellen skrev om nestenulykken på Facebook har responsen vært enorm. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken