Follopolitiet fikk inn meldingen om ulykken rett før 17:25 og var raskt på plass, men vitner melder om lange køer og paniske tilstander inne i tunnelen.

Tre biler skal være involvert i ulykken. Både politiet, ambulanse og brannvesen kom raskt på stedet, melder Follopolitiet på Twitter.

Ingen alvorlig skadet

– Vi har foreløpig fått inn lite informasjon om skadeomfanget, men det kan se ut til at de fleste er oppegående, men at en person kanskje skal ha blitt mer skadet enn de andre. Ambulansepersonell tar nå en sjekk av alle på stedet.

Dette er den andre tunnelen som stenges i ettermiddag. Oslofjordtunnelen ble først åpnet ved 18:00-tiden etter å ha blitt stengt i påvente av berging etter at et vogntog tok fyr ved 15:30-tiden. Tunnelstengningene har skapt store trafikale utfordringer.

Kaotisk

– Vi har ingen totaloversikt over trafikkbildet akkurat nå, men jeg kan bare forestille meg at det er kaotisk med to tunnelstenginger på samme ettermiddag, sier Loe.

Han ønsker ikke å spekulere i årsaken til ulykken inne i Frogntunnelen, men vitner Amta har snakket med sier det var mange bilister som tok usvinger over dobbelt sperrelinje inne i tunnelen for å unngå køen.

– Det var skummelt å se på, men jeg kan forstå at folk fikk panikk, sier en skremt busspassasjer som var på vei fra Bjørvika i 16:15-bussen hjem til Ullerud i Drøbak da bussen hans ble stående fast inne i Frogntunnelen i nærmere en time.

– Det var tilløp til panikk inne på bussen og flere forsøkte å få bussjåføren til å slippe dem ut inne i tunnelen. Han nektet å slippe noen ut, men hadde heller lite informasjon om situasjonen, sier busspassasjeren, som forteller at medpassasjerer måtte roe den den mest paniske passasjeren.

– Det var ekstremt ubehagelig å være i bussen. Det var varmt, dårlig luft og eksos, forteller busspassasjeren som har tatt kontakt med Amta.

Bussen kom til slutt ut av tunnelen.

– Men det var fordi så mange tok usvinger foran oss, sier passasjeren.

Han synes det er rart at ikke Frogntunnelen ble stengt umiddelbart da Oslofjordtunnelen stengte på grunn av brann. Han synes også det er rart at ikke Ruter kunne informert sjåførene sine bedre om trafikksituasjonen underveis.

– Vi fikk ingen informasjon annet enn den vi fant selv på Amta, sier han.