Gå til sidens hovedinnhold

Fullt program på borgen

Artikkelen er over 7 år gammel

Inn i redaksjonen kommer kommandant Stein Erik Kirknes med en mappe full av aktiviteter for sommeren 2014.

Mye vil skje

– Vi har mange godbiter utover sommeren, forsikrer kommandanten, og nevner i samme åndedrag Festningsmarsjen på Oscarsborg 25. mai.

100.000 besøkende

Det er et jevnt sig av besøkende til Oscarsborg festning gjennom sommeren. Selv antyder Kirknes at pluss minus 100.000 mennesker besøkte Oscarsborg i fjor.

Da Kirknes blir bedt om å trekke fram arrangementer som virkelig trekker mange mennesker til Oscarsborg festning til sommeren kommer svarene raskt:

– Vi har festningsmarsjen 25. mai. Det er en marsj vi planlegger sammen med Frogn kommune, Frognmarkas venner og Drøbak Historielag. Vi skal gå marsjen gjennom alle festningsanlegg på landsiden i Drøbak, og på Oscarsborg og Håøya. Med på marsjen vil det være egen guide og veiviser, forteller Kirknes.

Samarbeid Heer skole

Av andre godbiter som Stein Erik Kirknes har å by på gjennom sommeren er Saluttdagen 8. mai.

– Har snakker vi om et samarbeid vi har innledet med 5.-klassingene ved Heer skole og Oscarsborg festningsmuseum. 5.-klassingene ved Heer skole skal lage en modell av Oscarsborg festning. Dette vi her snakker om er nytt av året. Elevene skal også ut på Oscarsborg hvor de skal få bli med på en 21 skudds salutt.

Mosesstafetten

En traver når vi snakker om arrangementer på Oscarsborg er også Mosesstafetten.

– Mosesstafett blir det også i år. Nærmere bestemt 4. mai. Det er et stort arrangement som ikke bare handler om å løpe stafett. 4. mai på Oscarsborg er en stor familiedag som i fjor trakk nærmere 2000 mennesker.

– Legges det ikke opp til at lag og foreninger fra lokalmiljøet blir å se på Oscarsborg denne dagen?

– Det er helt riktig. I fjor var det 15–20 lag og foreninger som hadde stands her ute. Jeg kan nevne Drøbak/Frogn idrettslag, Drøbaksund seilerforening, kajakklubben og Forsvarets hundeskole. Vi har også hatt fallskjermhopping på denne dagen da Mosesstafetten arrangeres, forteller Stein Erik Kirknes.

Flere gjengangere

Uten at kommandant Stein Erik Kirknes har det fullstendige programmet spikret, kan han love at Drøbak Akustiske vil dukke opp på scenen.

– Den svært populære Oscarsborgoperaen vil også denne sommeren dukke opp i løpet av sommeren, sier Kirknes, som i samme åndedrag nevner at Garden kommer til Drøbak og Oscarsborg 17. og 18. juni.

– 18. juni vil Garden ha en forestilling for publikum. Jeg kan også nevne at det blir vandreteater i år som i fjor. Og i dette vandreteateret skal vi få gjenoppleve hva som skjedde da Blücher sank, og det påfølgende dramaet på Hallangen gård. Sterke saker, sier Stein Erik Kirknes.

– Det er også viktig for meg å fortelle at mye av det som skjer på Oscarsborg festning gjennom sommeren er et sivilmilitært samarbeid hvor Frogn kommune, Forsvarsbygg, enkeltpersoner, lag og foreninger deltar. Mye av det som skjer ute på Oscarsborg festning er forankret i lokalmiljøet, sier Stein Erik Kirknes, som avslutter med å si at det også blir en plakatutstilling med bilder fra internasjonale operasjoner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.