Nå har den 46 år gamle dansken fått klar melding om at han ikke bør vise seg på norske veier de nærmeste to og et halvt årene.

Da promillekjøringen var oppe til behandling i tingretten nylig, ble lastebilsjåføren dømt til 21 dagers fengsel, pluss at han må betale en bot på 10.000 kroner. I tillegg til at han altså ikke har noe å gjøre på norske veier de nærmeste årene.

Vinglet avgårde

Det var Follo-politiet som fikk melding fra publikum om en dansk semitrailer som kjørte vinglete fra Oslo og sydover på E6. En politipatrulje tok oppstilling sør for Nordbytunnelen. Da dansken kom ut av tunnelen, la politipatruljen seg etter semitraileren. Det ble kjapt registrert vinglete kjøring gjennom Vassumtunnelen. Kort tid etter ble dansken stoppet.

Kartongvin i førerhuset

Det tok ikke lang tid før politibetjenten oppdaget en nesten tom vinkartong på gulvet i førerhuset. Dansken erkjente å ha drukket et par glass vin. Der og da aksepterte han å miste retten til å føre motorvogn i Norge, men han motsatte seg beslag av sitt danske førerkort.

Da saken ble behandlet i Follo tingrett, la retten vekt på at mannen kjørte et tungt kjøretøy på en sterkt trafikkert vei, og at kjøringen utgjorde et betydelig farepotensial i trafikken.