Gå til sidens hovedinnhold

Glitter, glam og poker

Artikkelen er over 7 år gammel

Det er tydeligvis mange som har ønsket en pokeraften i Drøbak, for det tok ikke lang tid før listen var full.

– Nå er det venteliste, forteller Tony Eide ved Reenskaug hotell. De gikk fra å tilby 50 plasser til å utvide til 80 da de oppdaget den store pågangen.

Drøbaksgutten Frode Fagerli var ikke vond å be da Tony lurte på om han ville hjelpe til med arrangementet. Fagerli er et kjent navn i pokerverden, han er mannen bak Donkr, han arrangerer NM i poker og har kjempet lenge for å legge til rette for lovlig turneringspoker i Norge.

Å arrangere pokeraften i Drøbak gjør jeg fordi jeg synes det er gøy, sier Fagerli. Det blir fine premier og heder og ære, lover han.

– Det blir ordentlig Las Vegas-stil, sier Tony Eide. Rød løper, buffé og masse glam med i alt 80 pokerspillere, forteller han. Turneringen begynner allerede klokken ett på dagen den 3. mai, og siste bord skal være ferdig rundt klokken 23 på kvelden.

– Når turneringen er ferdig blir det skikkelig fest, stråler Eide.

Fagerli oppfordrer de som er nysgjerrige på poker til å komme.

– Hvis man har lyst til å prøve seg er det bare å komme. Det er rundt 10–15 damer som har meldt seg på også, og det er veldig hyggelig. Ofte er det slik at terskelen for å sette seg ned rundt et bord er litt høyere for dem enn for gutta, forklarer Fagerli.

Fagerli mener poker har slitt med et dårlig rykte, som henger igjen fra tidligere år.

– Den formen for poker som spilles i dag, er mer krevende og det er ferdighetene som står i fokus, mener Fagerli.

I 2015 skal imidlertid turneringspoker bli lovlig i Norge, og lotteritilsynet har utarbeidet et forslag til regelverk på oppdrag fra regjeringen. I disse dager arrangeres NM i poker i Dublin.

– Første NM i poker var i 2002, da var det 89 påmeldte, minnes Fagerli. I år er det rundt 1200 nordmenn som reiser til Dublin for å konkurrere. Dette er tredje året på rad vi arrangerer i Dublin, og det blir flere påmeldte hvert år, sier Fagerli.

Politiker Per Sandberg (FrP) er en av deltakerne. Dessverre er det slik at poker har et ufortjent dårlig rykte. At regjeringen ønsker å legalisere det er et skritt i riktig retning, men regelverket som foreløpig er utformet er ikke optimalt, sier Fagerli.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.