Innbrudd på Kiwi på Heer – to pågrepet av hundepatruljen

INNBRUDD: Natt til lørdag ved 03:30-tiden gikk i alarmen i Kiwi-butikken på Heer. To menn er pågrepet og mistenkt for innbruddet, mens to fremdeles er på frifot.

INNBRUDD: Natt til lørdag ved 03:30-tiden gikk i alarmen i Kiwi-butikken på Heer. To menn er pågrepet og mistenkt for innbruddet, mens to fremdeles er på frifot. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kiwi på Heer har hatt ubudne gjester i butikken natt til lørdag. På døra til butikken hang det lapp om innbruddet og at de måtte åpne butikken senere på grunn av opprydding.

Stakk av fra politiet

Operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Follopolitiet sier til Amta at innbruddsalarmen gikk ved 03:30-tiden natt til lørdag. Tyvene skal ha knust en rute i butikken og forsynt seg med en ukjent mengde tobakksvarer.

– Vi klarte etter hvert å fange opp en bil i området, en sølvgrå Audi, som først ikke ville stoppe for oss. En patrulje med blålys fikk stanset bilen ved Vinterbro. Da stakk de fire mennene som var i bilen av, men hundepatruljen klarte å pågripe to av dem. Det skal være snakk om menn med østeuropeisk bakgrunn og det ble gjort funn i bilen som trolig er fra innbruddet på Heer, sier Mjøsund.

Stakk trolig av i stjålet bil

Hun legger til at det i morgentimene er meldt om en stjålet bil fra nettopp Vinterbro og at politiet ikke ser bort ifra at tyveriet har sammenheng med de to siste rømlingene som ennå ikke er gjort rede for.

Den stjålne bilen er en hvit Toyota Hiace med registringsnummer DL 64065.

Tips kan ringes inn til Follopolitiet på 02800.

De to pågrepne mennene er satt i varetekt i påvente av avhør.

Fikk med seg røyk

Amta har vært på stedet, men de ansatte i Kiwi på Heer får ikke uttale seg til Amta. Amta blir henvist til distriktssjef, Berit Piikski.

– Innbruddstyvene har tatt seg inn gjennom et sidevindu og fått med seg røyk. Omfanget vet vi ikke, men vi teller opp nå, forteller Berit Piikski over telefon.

Innbruddstyvene har prøvd å få med seg kontanter, men de har ikke lykkes i åpne cash card, som er et sikkerhetssystem Kiwi har i alle sine butikker.

Kiwi på Heer måtte holde stengt i to timer, fra klokka sju til klokka ni, for at politiet skulle sikre spor og for å rydde opp etter tyvene.

– Politiet var raskt på stedet, forteller distriktssjefen.

– Driften går nå som normalt og det blir en forsikringssak videre. Alt blir reparert, avslutter Berit Piikski.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags