LITT AV HVERT

Julemesse Lørdag kl.10:00 til søndag kl.16 i Gamle Drøbak skoles gymsal. Salg av kunsthåndverk, antikk og brukt. Arr: DDD -Driftige Drøbaks Damer.

Julekonsert Oslo Soul Children. Lørdag kl.18:00 i Pinsekirken Nesodden. Bill. ved inngang.

Jazz med Anja Bibby på Annas hybel, Fjellstrand, lørdag kl.21.

Julefred over jorda - Helga Johanne Størdal og Trio Serafin. Søndag kl.14:30-15:30 i Skoklefall kapell.

Julekonsert i Gjøfjell kirke søndag kl. 18.00. Fjellstrand og Myklerud skolekorps og aspirantkorps, Fremad Janitsjar, SFO-koret fra Myklerud.Konferaniser Silje Grimnes. Gratis, passer alle.

Medlemsutstilling Varmbadet, lørdag og søndag 12-16.

Nesodden Sangkor synger Händels Messias, søndag kl.18:15 i Skoklefall kirke.

Adventstid i Nesoddparken: Søndag kl 12 Kunstnernes juleutstilling 2017, Butikk på gang og Miljøhagens søndagskafé.

Bygdekinoen på Tangen viser lørdag filmene Kl. 14.00 Paddington 2 og kl 16. Adjø Montebello.

After 7 gir deg julestemning

Dissimiliesbandet After 7, med lokale aktører fra Frogn kulturskole, framfører et annerledes og rocka julespill i Drøbak kirke.

 

– Stikkord er krig, fred og flyktninger i vår egen tid, med julehistorien som ramme, der det ikke var plass i herberget. Julespillet har dessuten mange referanser til Drøbak, sier instruktør Nina Brodersen engasjert. Hun håper mange mennesker kommer på julespillet.

– Vi kaller det en singalong eller på norsk en kirkemusikal, der vi framfører juleevangeliet både tradisjonelt, men også med klare referanser til vår egen tid. Publikum får synge med.

Spillet er akkompagnert av både rockemusikk og julemusikk, noen samtidig, røper Brodersen og lover en levende og ganske spesiell forestilling.

Hele kirkerommet benyttes som scene på kryss og tvers, og produksjonen skjer med støtte fra aktører fra Drøbak Gospel og Drøbak studiescene. Sistnevnte bidrar med kostymer og skuespillere.

Arrangementet er en del av kirkens adventsfestival.

Drøbak kirke lørdag 9. desember kl. 15.30 og 18.30. Inngang er gratis.

SKJØNNHETEN OG UDYRET

Danseteaterforestillingen spilles fire ganger i Skoklefaldsalen på Steinerskolen. Begge dager kl. 13.15 og 16.30. 120 barn og ungdommer deltar.

 

Lørdag og søndag framfører Nesodden ballettskole den vakre og rørende forestillingen «Skjønnheten og udyret». De årlige juleforestillingene er et høydepunkt.

Nesodden Ballettskole er kjent for å imponere med nydelig dans og fantastiske kostymer. I år danses det juleforestilling for 27. gang.

– I «Skjønnheten og udyret», tar vi i bruk stilarter som klassisk ballett, jazzdans, musikal, hip hop, streetdance, funk, barnedans, magedans og moderne dans, forteller primus motor Mona Svenneby.

– Alt er flettet sammen i et hele, der vi bestreber oss på at historien og moralen i eventyret skal komme fram.

I hele høst har de dyktige danseelevene øvet.

Alle involverte gleder seg og denne uken var det intens innspurt med to kostymeprøver og to generalprøver.

– Alle skal finne sin plass i helheten, og ut av kaoset fra de første prøvene oppstår orden og vi ser at det ferdige produktet vokser fram, sier Svenneby.

Eventyret om Skjønnheten og udyret handler om mot. Mot til å være annerledes og til å handle når det trengs. Belle blir mobbet i landsbyen og trakassert av frieren Gaston. Likevel fortsetter hun å drømme om å skape seg en framtid på sin egen måte.

– I vår overflatiske tid, der den ytre iscenesettelsen av oss selv synes så viktig, er dette et budskap som kan påvirke oss positivt. I arbeidet med denne forestillingen går elevene gjennom en prosess som forhåpentligvis gir dem noen verktøy til å fordype seg i temaer som fører til personlig utviklin, sier Mona Svenneby.

Hun trekker fram at ballett er idrett på et høyt nivå som krever utvikling av ferdigheter, samt disiplin og samarbeid. I tillegg gir dansen en inngang til intellektuell og emosjonell utvikling for utøverne.

– Det sosiale fellesskapet på veien mot et felles mål er verdier morgendagens voksne har stor nytte av. Dette er verdier vi streber mot i vårt arbeid ved Nesodden ballettskole. I forestillingsarbeidet vil vi at elevene skal ha en følelse av at de er med på noe stort, der de trer inn i en ny og spennende verden. Velkommen til forestilling, ønsker Mona Svenneby og alle danserne ved Nesodden Ballettskole.

Lyden av julestemning

Julestemning fra alle verdens hjørner framføres i Skoklefald kirke søndag kl 14.30.

 

Lurer du på hvordan julestemning høres ut i Vietnam, i Polen, i Palestina, på Island eller blant kanadiske indianere? Det gjorde Trio Serafin og resultatet er blitt en stemningsfull julekonsert med jule-soundtrack fra hele verden.

Helga Johanne Størdal og Trio Serafin har plukket ut skattene de synes skinner mest.

Trio Serafin består av de tre søstrene Daria, Julia og Maria Serafin, som spiller henholdsvis piano, fiolin og cello. Komponisten Ewa Serafin, trioens mor, har arrangert musikken.