Pappaer tok jobben som rampegutter

Ivrige: Disse pappaene monterte rampe sist søndag.

Ivrige: Disse pappaene monterte rampe sist søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Engasjerte fedre sørget for reneste hjulaften da de søndag monterte en ny rampe på Seiersten. Der kan barn og unge få boltre seg med det meste som ruller og går.

DEL

En gjeng ildsjeler under navnet Drøbak rollers har en god stund jobbet aktivt for å få økonomi og sponsorer til en ny skatepark. Navnet «rollers» inkluderer alle rullere - enten det er på skateboard, rullestoler, BMX eller sparkesykler.

De siste årene har et usikeret skateboardanlegg stått ved Seiersten ungdomsskole. Drøbak rollers, med Erik Villand i spissen, vil bygge et nytt rulleanlegg gjennom dugnader, loddsalg, støtte fra Ungdomsrådet og med kommunens hjelp.  I mai i år fikk klubben et kjempeløft med hele 480.000 kroner fra Sparebankstiftelsen.

For alle på hjul

– Formålet er å kunne gi barn og ungdom i Frogn et lavterskeltilbud for uorganiserke aktiviteter, som altså ikke krever medlemskap i klubb, halltid, banetid, trenere og annen organisert tilrettelegging, opplyser Erik Villand.

Planene for en skikkelig park er under bearbeiding, men for at ivrige rullere skal slippe å vente alt for lenge har Hersleth Entreprenør bidratt med en ny rampe som kan benyttes så lenge, og det var denne som ble montert i helgen.

Stor takk

«En stor takk til Hersleth Entreprenør som har kjøpt inn og bidratt til montering av en ny flott skaterampe på Seiersten. En entusiastisk gjeng med frivillige barn og voksne har montert og malt den nye rampen på dugnad», skriver foreldrene.
«Rampen gir barn og ungdom en flott midlertidig løsning i den utslitte gamle skateparken - inntil en ny skatepark forhåpentligvis kan komme på plass på Seiersten i løpet av neste år.»

– Dette er et engasjement jeg synes det står respekt av, sier Ingvild Elvebråten, engasjert mamma. Hun anslår at i snitt 50 ungdommer tilbringer tid i parken på Seiersten etter skoletid og i helgene, med skateboard eller sparkesykkel.

Fornøyde barn: Mange sto og trippet under monteringen og lurte på om den ikke var ferdig snart.

Fornøyde barn: Mange sto og trippet under monteringen og lurte på om den ikke var ferdig snart.

Sparkesykkel populært

– Sparkesykkel har blitt enormt populært de siste årene og er en flott aktivitet for alle. En slikt rampe innbyr til fysisk aktivitet og sosialt samvær på tvers av alder og skoler. Kan det egentlig bli bedre? spør Elvebråten og legger til at barna ventet forventningsfullt og håpet at lakken skulle tørke fort da pappaene tok verktøyet i egne hender.

– Det er fint at barn og unge også har tilgang på uorganiserte aktiviteter. Og mange har blitt utrolig flinke med triks og andre ting, sier hun.

Se video av arbeidet og den muntre monteringen HER.

LES OGSÅ: Så var Drøbak Rollers 480.000 kroner rikere

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags