Martie har jobbet som Frogns helsesøster i 30 år - nå blir hun pensjonist

Blir pensjonist: – Jeg kan trygt si at jeg har vært på riktig hylle, selv om ting jeg har fått høre har vært tungt å bære. Men ikke en eneste dag har jeg vært lei, sier Martie Holljen.Foto: Mariann L. Dahle

Blir pensjonist: – Jeg kan trygt si at jeg har vært på riktig hylle, selv om ting jeg har fått høre har vært tungt å bære. Men ikke en eneste dag har jeg vært lei, sier Martie Holljen.Foto: Mariann L. Dahle

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Tilliten som barn, unge og voksne har vist meg, er jeg svært takknemlig for, sier Martie Holljen. Mandag 26. september hadde Frogns høyt verdsatte helsesøster gjennom 30 år sin aller siste arbeidsdag.

– De nære samtalene med barn og unge har formet meg til den jeg er, sier Martie Holjen, som fra i dag trer inn i pensjonistenes rekker.

Med unntak av halvannet års «gjestejobbing» på Træna i 2007/08 har hollandsfødte Martie Holljen stått last og brast med en hel generasjon frogninger gjennom jobben på helsestasjonen. De første årene konsentrerte hun seg mest om spedbarn, men etter hvert fikk barn og ungdom større plass.

– Martie er et menneske som når fram til alle. Hun bruker hele seg og har vært viktig for svært mange, sier helsesøster Gro Abrahamsen som vil savne kollegaens sprudlende humør.

Meningsfull jobb

– Det har vært meningsfulle år. Noen har jeg fått lov til å hjelpe og støtte, sier Martie Holljen beskjedent og sikter blant annet til sorgarbeid, arbeid i kriseteamet og med helsestasjon for ungdom som hun var med å starte for noen år siden.

– Hva kommer du til å huske best?

– Fine samtaler med barn og unge. De som mistet noen, andre som kjente på press og forventninger. Å få utgjøre en liten forskjell har vært meningsfylt, sier Holljen som synes utviklingen innen sorgarbeid har vært formidabel i årene hun har jobbet som helsesøster.

– Vi har blitt mye flinkere med sorgarbeid, sier hun.

Når alt kommer til alt – om å leve med kreft 

Psyiske plager frem i lyset

Også arbeidet med ungdom har endret seg.

– Før snakket vi mest om fysiske plager, nå handler det like mye om psykiske vansker. Sosiale medier og flere valg har ført til flere typer problemstillinger, sier Holjen, uten å ville hevde at «alt var mye bedre før».

- Det var ikke så vanlig å snakke om psykiske utfordringer for 30 år siden som i dag, men det betyr jo ikke at de ikke fantes, sier Martie Holljen som synes Frogn kommune har vært en god arbeidsgiver og nå altså takker for seg.

– Fraværsreglene rammer de som sliter mest 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.