- Er det noen forslag til motkandidater? Det er det ikke, konstaterte Høyre-leder i Frogn, Jørn Beldring, på kveldens nominasjonsmøte.

Mandag kveld ble det derfor offisielt klart at Odd Haktor Slåke blir Frogn Høyres ordførerkandidat til kommunevalget neste høst, og det til stormende jubel blant partiets medlemmer.

- Jeg skal bevise at jeg kan gjøre en god jobb, og jeg skal stå på for kommunen, sa Slåke til forsamlingen.

Reaksjoner

Flere kandidater har vært aktuelle, men etter intervjuprosessen var det Slåke som ble stående igjen.

- Vi har enstemmig gått inn for å innstille Slåke, selv om vi har hatt flere inne til intervju. Men det er han vi vil ha, sier Thora Bakka som har ledet nominasjonskomiteen.

Hun sier de har vært klar over at det kunne komme reaksjoner som det nylig gjorde i Amta, da Frognmarkas venner gikk imot Slåke som ordførerkandidat.

- Vi vet at Slåke har hatt mye med kommunen å gjøre, men det er ikke noe galt å være innhabil så lenge man vet at man kan være det i enkelte saker, sier Bakka.

- Kjenner alle

Ifølge Leder Jørn Beldring har partiet aldri før gjennomført en så tidlig nominering av en 1. kandidat.

- Det har vært en praksis at vi alltid har hatt nominasjonsmøte i mars det året valget holdes. Nå får vi god tid, men hensikten er å få kandidaten gjennom et opplæringsprogram før valget neste år, sier Beldring.

Les også: Høyres ordførerkandidat er klar

På møtet var også ordfører Thore Vestby som har sittet som ordfører i 12 år, men som nå har bestemt seg for å ikke ta gjenvalg.

- Dette kommer til å bli aldeles fantastisk, og ser man det utenfra så har vi en kandidat som kjenner alle i Drøbak og som har fått fred i bokseforbundet, sier Vestby.

Største utfordrer

Slåke sier han har tenkt mye på om han ville stille som kandidat. Men etter å ha gått inn i politikken som 15-åring i Harstad, mente han det var tid nå.

- Jeg liker å drive med politikk, og jeg kjenner Drøbak godt, sier Slåke.

- Hvem blir største utfordrer til Høyre neste høst?

- Tradisjonelt er Ap den største utfordreren, og de har en dyktig ordførerkandidat i Rita Hirsum. Så jeg håper hun stiller videre, for hun er flink, sier Slåke.

Han sier det er for tidlig å snakke om strategi og program, men sier han vil legge opp til å samarbeide med alle partiene.

- Hva blir fanesakene for deg i den kommende valgkampen?

- Det blir å videreføre mye av det som allerede er vedtatt. Vi har en kommuneplan som sier mye om vekst og boligbygging. Vi får også mange eldre som vi må ha et best mulig opplegg for, sier Slåke som sier han vil vente til programmet er spikret før han vil si noe mer konkret.