Dødelig hundesykdom fortsetter å spre seg

Av

Den ukjente hundesykdommen som trolig har tatt livet av en rekke hunder, kan ha spredt seg til flere steder i landet. Mattilsynet håper på prøvesvar fredag.

DEL

Mattilsynet opplyser fredag at de har fått informasjon om flere tilfeller av sykdommen rundt om i landet, ifølge NRK. Foreløpig kan om lag 20 hunder være døde av sykdommen, har veterinærkjeden Anicura anslått.

– Vi vet foreløpig ikke om dødsfallene har noen sammenheng, sier seksjonssjef Ann Margaret Grøndal i Mattilsynet på Romerike, Oslo, Asker og Bærum.

I løpet av det siste døgnet er det registrert nye tilfeller i Trøndelag, Rogaland og Aurland i Sogn og Fjordane.

– Vi vet ikke eksakt hvor mange, men det er noen titalls hunder som er syke i hele landet nå. Det er også noen titalls hunder som har vært syke i hele landet, men som nå er på bedringens vei, sier Grøndahl.

Sykdommen ble først oppdaget i Oslo-området. Det er også registrert flere tilfeller i Tynset, Tønsberg, Hamar, Moss, Hønefoss og Lørenskog.

Både Mattilsynet, Veterinærinstituttet, Veterinærhøyskolen og andre dyresykehus jobber for å finne årsaken til sykdomsutbruddet.

Det tas prøver av hundene, og noen av de døde hundene obduseres.

– Vi håper å få svar på noen av disse prøvene i dag, fredag. Det kan være det må vente til mandag, sier Grøndahl.

Symptomene er oppkast, blodig diaré og rakst redusert allmenntilstand. Ved disse symptomene bør veterinær kontaktes. Mattilsynet anbefaler nå hundeeiere om å begrense nærkontakten mellom hunder.

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags